WEEKEND

Τσίπρας: Έρχονται νέα μέτρα ελάφρυνσης ως το τέλος του χρόνου

Τσίπρας: Έρχονται νέα μέτρα ελάφρυνσης ως το τέλος του χρόνου Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
2

Ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, χαρακτήρισε τα μέτρα που ψηφίζονται σήμερα ως μόνιμα, με χαρακτήρα όχι μόνο φιλολαϊκό αλλά και φιλοαναπτυξιακό. 

«Το επαναλαμβάνω για να γίνει κατανοητό απ' όσους μιλούν για κόλπα και για προεκλογικές παροχές», είπε ο κ. Τσίπρας και προσέθεσε ότι τα μέτρα θα επιφέρουν επιπλέον ανάπτυξη και θα δώσουν δυνατότητες για πρόσθετα μέτρα ελάφρυνσης στο τέλος του χρόνου. Στην αρχή της ομιλίας του παρέθεσε τα μέτρα που έφερε τους προηγούμενους εννέα μήνες. Ο πρωθυπουργός στάθηκε στην επαναφορά της ισχύος των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11%, της κατάργησης του υποκατώτατου μισθού για τους νέους και της απόδοσης του ποσού της υπεραπόδοσης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. «Δεσμευθήκαμε στη ΔΕΘ και υλοποιήσαμε μέτρα στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Δεσμευθήκαμε και υλοποιούμε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, την ελάφρυνση των ασφαλιστικών εισφορών, τις 4.500 προσλήψεις εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή, την προστασία της πρώτης κατοικίας», συμπλήρωσε.  Ακολούθως ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στα μέτρα που ψηφίζονται σήμερα παραθέτοντας την ευνοϊκή ρύθμιση των 120 δόσεων σε ταμεία, εφορίες και ΟΤΑ, τη μείωση του ΦΠΑ στη εστίαση, τα τρόφιμα και τον καφέ από το 24% στο 13%, αλλά και στο ρεύμα και το φυσικό αέριο από το 13% στο 6% και την απόδοση 13ης σύνταξης στους συνταξιούχους. Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης εισοδημάτων ως 20.000 ευρώ από το 2020 και τη δραστική μείωσή της για το σύνολο των εισοδημάτων.

Ακόμα μίλησε για την επιπρόσθετη υπερέκπτωση για νέες επενδύσεις, την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών επιχειρήσεων για πρόσληψη νέων εργαζόμενων μέχρι 25 ετών με ποσοστό 80% τόσο για τον εργοδότη όσο και για τον εργαζόμενο, την περαιτέρω μείωση συντελεστών ΦΠΑ, τις φορολογικές ελαφρύνσεις στους νησιώτες, την περαιτέρω μείωση του κόστους θέρμανσης για τους κατοίκους των ορεινών περιοχών, την απαλλαγή των τόκων στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας από το φορολογητέο εισόδημα και τη μείωση φόρου συνεταιρισμών και συνεταιρισμένων αγροτών. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε «σε ένα μέτρο με ιδιαίτερο συμβολισμό αλλά και ουσιαστική επίδραση σε 2,5 εκατομμύρια συμπολίτες», στους συνταξιούχους και στην απόδοση 13ης σύνταξης, η οποία «με τις σημερινές δυνατότητες που έχει η οικονομία μας, το συνολικό διαθέσιμο ποσό θα αντιστοιχεί στο ύψος του Δώρου Πάσχα». 

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε και στην αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζοντας ότι πέφτει σε αντιφάσεις καθώς από τη μία καταγγέλλει τα μέτρα της κυβέρνησης και από την άλλη τα ψηφίζει. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι φοβίζει τον κόσμο με τα όσα λέει: «Μου αρκεί γιατί με τα όσα έχει αρχίσει να λέει πάλι ο αρχηγός σας για το πρόγραμμά του, για την 7ημερη εργασία, για την ιδιωτικοποίηση της υγείας, την κατάργηση των επιδομάτων, σας έχει φοβηθεί το μάτι των πολιτών». Στο τέλος της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας ευχήθηκε με χιούμορ στους βουλευτές της αντιπολίτευσης να είναι στα ίδια έδρανα και την επόμενη τετραετία «για να ψηφίζουν τα θετικά μέτρα που θα φέρνει η κυβέρνηση» γιατί, όπως εξήγησε, «εμείς έχουμε σχέδιο και έγνοια για τους ανθρώπους που πλήρωσαν το μάρμαρο των δικών σας επιλογών την καταστροφική πενταετία 2010-2014».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
2

WEEKEND

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ