Τσίπρας: Δίκαιο αίτημα να ανοίξουν τα βιβλιοπωλεία - Ψυχική ανάταση το βιβλίο

Τσίπρας: Δίκαιο αίτημα να ανοίξουν τα βιβλιοπωλεία - Ψυχική ανάταση το βιβλίο Facebook Twitter
0

Δίκαιο χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας το αίτημα για άνοιγμα των βιβλιοπωλείων, τονίζοντας ότι «τις μέρες της καραντίνας, τις μέρες της πανδημίας, τις μέρες της αποξένωσης, η πρόσβαση στο βιβλίο αποτελεί μία όαση για την ψυχική ανάταση των ανθρώπων».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αναφερόμενος στις εικόνες με ουρές έξω από τα βιβλιοπωλεία λίγο πριν από την έναρξη του lockdown, σημείωσε ότι αποτελεί «ένα μήνυμα ελπίδας».

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε χθες με ανθρώπους από το χώρο του βιβλίου, μίλησε επίσης για ό,τι γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο σχετικά με τη λειτουργία των βιβλιοπωλείων, τονίζοντας ότι υπάρχουν χώρες στην Ευρώπη που ήδη το έχουν επιτρέψει, όπως η Ιταλία και το Βέλγιο.

Έτσι, ανέφερε ότι «είναι ένα αίτημα το οποίο είναι δίκαιο και θα πρέπει να προωθηθεί». Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την αξία του βιβλίου «ανεκτίμητη», επισημαίνοντας πως «θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι τροφή πνευματική».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το πρόγραμμα στήριξης των ανθρώπων του πολιτισμού, το «Πολιτισμός Για Όλους» που αφορά δαπάνη 100 εκατ. ευρώ για το 1/3 του πληθυσμού, το οποίο αντιστοιχεί σε 30 ευρώ σε κάθε πολίτη. Με το πρόγραμμα αυτό, ανέφερε, κάθε πολίτης θα είχε τη δυνατότητα μέσω παροχής επιταγών ή προπληρωμένων ηλεκτρονικών καρτών ή voucher, για να καταναλώσει αυτά τα 30 ευρώ σε πολιτιστικά προϊόντα.

Επιπλέον, αναφέρθηκε σε μείωση του ΦΠΑ στο 6% σε ψηφιακά και ακουστικά βιβλία και για το σύνολο του κύκλου εργασιών στην παραγωγή του βιβλίου. Έκανε, ακόμα, αναφορά στη δημιουργία ταμείου στον πολιτιστικό τομέα, στην Αναπτυξιακή Τράπεζα, καθώς και αξιοποίηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ για να υπάρξει η δυνατότητα χρηματοδοτήσεων για τα μικρά και ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM