Νέα επίθεση πραγματοποίησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη Νέα Δημοκρατία ο Αλέξης Τσίπρας με φόντο το ασφαλιστικό σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ενώ δήλωσε πως δεν μετάνιωσε για τη συνέντευξη στον ΣΚΑΪ

 

«Δεν μετάνιωσα που πήγα στον ΣΚΑΪ», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον Γιώργο Παπαδάκη. Είπε ότι ήταν μία σκληρή συνέντευξη και εξέφρασε ενόχληση γιατί κατά τη διάρκεια της συνέντευξης δεν δόθηκε χρόνος για τα σοβαρά οικονομικά και εθνικά θέματα. «Το χάρηκα και το διασκέδασα. Εγώ δεν κρύβομαι από τους πολίτες. Ο βασικός πολιτικός μου αντίπαλος έχει επιλέξει να κάνει ασφαλή διέλευση σε αυτές τις εκλογές. Επιλέγει ασφαλή επικοινωνιακά περιβάλλοντα και απέφυγε το ντιμπέιτ με εμένα» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός. 

 

Ασφαλιστικό

 

«Να μας εξηγήσουν γιατί το ασφαλιστικό χρειάζεται νέα μεταρρύθμιση», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θύμισε παλαιότερη συνέντευξη του αρχηγού της ΝΔ, στην οποία είχε δηλώσει ότι θα κόψει τις επικουρικές συντάξεις. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση απέτρεψε την περικοπή της προσωπικής διαφοράς και ότι διασφάλισε ότι δεν μειωθούν περαιτέρω οι συντάξεις και θα υπάρξει μικρή αύξηση.

 

Με το σχέδιό τους για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού θα υποχρεώσουν τους σημερινούς εργαζόμενους να δίνουν τις εισφορές τους στις ιδιωτικές ασφαλιστικές, κατηγόρησε τη ΝΔ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας την τηλεόραση του ΑΝΤ1. Εκτιμώντας το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως «θα δημιουργηθεί μια τεράστια μαύρη τρύπα στα δημόσια ταμεία για τους σημερινούς συνταξιούχους» και είπε πως αυτή η τρύπα θα καλυφθεί είτε από τις δημόσιες δαπάνες είτε με περικοπή των συντάξεων. Κατηγόρησε, επίσης, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι εξαπατά τους συνταξιούχους όταν λέει ότι θα δώσει τη 13η σύνταξη στο τέλος του 2020 αν έχει πετύχει ανάπτυξη 4%.

 

Η διαπραγμάτευση του 2015

 

«Εκεί που τρεις κυβερνήσεις απέτυχαν, εμείς πετύχαμε και σήμερα η Ελλάδα ανήκει ξανά στους Έλληνες», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας. Σε ότι αφορά την περίοδο της διαπραγμάτευσης το 2015 ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «συγκρούστηκε μέχρι εκεί που δεν φτάνει» και πως είπε την πλήρη αλήθεια στον ελληνικό λαό. «Είναι άλλο να με κατηγορούν για ψεύτη και άλλο να έχω τιμήσει την εντολή του ελληνικού λαού ότι έδωσα τη μάχη στην Ευρώπη με εντιμότητα, αλλά δεν υπήρχαν περιθώρια. Μας την είχαν στημένη», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι και καλύτερα προετοιμασμένοι να είμαστε δεν θα άλλαζε κάτι, αφού είχαν πάρει την καταστροφική, και για την Ευρωπαϊκή Ένωση, απόφαση για Grexit.

 

«Όποιος και να ήταν στη θέση του Βαρουβάκη, και ο Μέσι της πολιτικής να ήταν, δεν θα είχε καταφέρει πολλά περισσότερα από αυτά που εμείς καταφέραμε», είπε. «Θεωρώ πως από το Σεπτέμβρη του 2015 ως σήμερα η χώρα έχει καταφέρει ένα μεγάλο επίτευγμα», είπε. 

 

Βγάλαμε τη χώρα από τον γκρεμό

 

«Η ιστορία έχει καταγράψει, ό,τι και να γίνει μεθαύριο, ποιος άφησε τη χώρα φεσωμένη, ποιος την οδήγησε στο ΔΝΤ, ποιος την οδήγησε στην κοινωνική λεηλασία με 30% ανεργία, και το 60% των νέων να φεύγουν στο εξωτερικό, και ποιος ήρθε, με δυσκολίες, με λάθη και παραλείψεις να βγάλει τη χώρα από τον γκρεμό. Και αυτή τη στιγμή είμαστε ελεύθεροι και λέμε πως δεν θα μειωθούν συντάξεις και πως υπάρχουν περιθώρια φορολογικών ελαφρύνσεων και άρσης των βαρών», είπε ο Αλέξης Τσίπρας επαναλαμβάνοντας πως το βασικό δίλημμα αυτών των εκλογών είναι αν θα γυρίσουμε ξανά πίσω και θα εμπιστευτούμε ξανά αυτούς που οδήγησαν τη χώρα στον γκρεμό. Παράλληλα εκτίμησε πως δεν γίνεται ουσιαστική συζήτηση για τα κρίσιμα ζητήματα και πρόσθεσε πως η Νέα Δημοκρατία έχει κλείσει συμφωνίες με ιδιωτικά συμφέροντα για μια σειρά από κρίσιμες πτυχές της κοινωνικής και πολιτικής ζωής. 

 

Ευθύνες στη Νέα Δημοκρατία για την καθυστέρηση στο Ελληνικό

 

Η χώρα λεηλατήθηκε από μερικές μεγάλες οικογένειες, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας για τους πολιτικούς του αντιπάλους ότι «όταν μιλάνε για ισχυρή ανάπτυξη εννοούν ανάπτυξη για τους ισχυρούς». Για την επένδυση στο Ελληνικό είπε ότι καθυστερεί ο παραχωρησιούχος και καταλόγισε ευθύνη για παρασκηνιακή συμφωνία με την αξιωματική αντιπολίτευση, ώστε να αλλάξουν οι όροι της σύμβασης για να χτιστεί περισσότερο τσιμέντο και να υπάρχει λιγότερο πράσινο.