Τηλεφώνημα Τσίπρα στον Μακρόν για «Καλή επιτυχία» στη μάχη του δεύτερου γύρου απέναντι στην άκρα δεξιά

Τηλεφώνημα Τσίπρα στον Μακρόν για «Καλή επιτυχία» στη μάχη του δεύτερου γύρου απέναντι στην άκρα δεξιά Facebook Twitter
4

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νικητή του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών, Εμανουέλ Μακρόν, είχε νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.


Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας συνεχάρη τον κ. Μακρόν για το αποτέλεσμα, του ευχήθηκε καλή επιτυχία στη μάχη του 2ου γύρου απέναντι στην άκρα δεξιά, και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι με την εκλογή του θα υπάρξει συνέχεια στις στενές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γαλλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, η οποία διεξήχθη σε φιλικό κλίμα, ο κ. Μακρόν επισήμανε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι στήριξε από την αρχή, ως υπουργός του Φρανσουά Ολάντ, τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς επίσης ότι υποστήριξε την ανάγκη να αλλάξει η στάση απέναντι στην Ελλάδα.

«Είναι βέβαιο ότι αν εκλέγω θα δουλέψουμε στενά μαζί να κάνουμε την Ευρώπη να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της γενιάς μας», σημείωσε ο κ. Μακρόν, κατά τις ίδιες πληροφορίες.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM