Τι ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος για τη συνάντηση Τσίπρα - αντιπροέδρου Μπάιντεν

Τι ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος για τη συνάντηση Τσίπρα - αντιπροέδρου Μπάιντεν Facebook Twitter
Andrea Bonetti / PM Handout
0


Ανακοίνωση για τη συνάντηση των δύο ανδρών στο Νταβός εξέδωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος. Από τις ΗΠΑ αναφέρεται πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αμερικανός αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συζήτησαν για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, το Κυπριακό, τις ενεργειακές υποδομές και θέματα ασφαλείας, καθώς και για την κρίση των προσφύγων.

Τι ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος για τη συνάντηση Τσίπρα - αντιπροέδρου Μπάιντεν Facebook Twitter
Andrea Bonetti / PM Handout


«Ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε σήμερα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα. Οι ηγέτες συμφώνησαν όσον αφορά τη σημασία που έχει να υπάρξει πρόοδος το ταχύτερο δυνατόν στην εφαρμογή των οικονομικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων σοβαρών συζητήσεων με τους πιστωτές για την ελάφρυνση του χρέους. Ο αντιπρόεδρος συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την εποικοδομητική προσέγγιση την οποία έχει υιοθετήσει η κυβέρνησή του στο Κυπριακό ζήτημα και για τον ηγετικό της ρόλο σε έργα ενεργειακής υποδομής τα οποία ενισχύουν την ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια. Και οι δύο ηγέτες τόνισαν τη σημασία της συνεργασίας στο πεδίο της ασφάλειας και στη συνέχιση της προόδου για την επίτευξη μιας πανευρωπαϊκής λύσης στην μεταναστευτική κρίση», αναφέρει το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης που δόθηκε στη δημοσιότητα από την προεδρία των ΗΠΑ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Μεσολόγγι: «Η κατανόηση αποτελεί χρέος μας καθώς η ιστορία είναι καθρέφτης»

«Όσο οδεύουμε πιο βαθιά σε έναν αβέβαιο 21ο αιώνα, τόσο περισσότερο η Έξοδος χρησιμεύει ως οδηγός προς το μέλλον», είπε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των σημερινών εκδηλώσεων
THE LIFO TEAM