Αναδίπλωση Μιχαηλίδου για τα περί απόλυσης των ανεμβολίαστων- «Λάθος διατύπωση»

Τα «μαζεύει» η Μιχαηλίδου για τα περί απόλυσης των ανεμβολίαστων- «Λάθος διατύπωση» Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Σε αναδίπλωση προχώρησε η Δόμνα Μιχαηλίδου μετά τις δηλώσεις της περί απόλυσης των εργαζομένων σε δομές φροντίδας οι οποίοι θα παραμείνουν ανεμβολίαστοι αφού βγουν σε άδεια άνευ αποδοχών

Η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έκανε λόγο για λάθος διατύπωση, ενώ διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρξει τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου η οποία θα συνδέει την άδεια άνευ αποδοχών με απόλυση. 

«Η πρωινή μου διατύπωση περί ρύθμισης που θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές δομές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων με απολύσεις ήταν λάθος», ανέφερε σε νεότερη δήλωσή της η κ. Μιχαηλίδου. 

«Δεν πρόκειται να υπάρξει τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα η οποία θα συνδέει την αποχή από την εργασία με άδεια άνευ αποδοχών λόγω μη εμβολιασμού με απόλυση», συμπλήρωσε. 

Τι είπε η Μιχαηλίδου για τις απολύσεις 

Το πρωί της Τετάρτης, σε δηλώσεις της στο Open, η Δόμνα Μιχαηλίδου ανέφερε ότι θα υπάρχει χρονικό όριο στην άδεια άνευ αποδοχών, που θα δίνεται στους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας που δεν εμβολιάζονται. Υπενθυμίζεται ότι όλο το προσωπικό σε αυτές τις δομές θα πρέπει να έχει κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου έως τις 16 Αυγούστου. 

«Αυτό που σχεδιάζουμε τώρα είναι να δώσουμε μία περίοδο προσαρμογής ή απόφασης στον εργαζόμενο που δεν έχει εμβολιαστεί να δει αν θα εμβολιαστεί ή όχι. Αυτή η άδεια άνευ αποδοχών θα έχει ένα “ταβάνι”», δήλωσε η κ. Μιχαηλίδου. 

Συνέχισε λέγοντας ότι αυτή η περίοδος μπορεί για παράδειγμα να είναι ένας μήνας. «Έπειτα από έναν μήνα που ο εργαζόμενος δεν έχει κάνει ακόμη το εμβόλιο, ο εργοδότης μπορεί να πει ότι το συγκεκριμένο άτομο δεν μπορεί να προστατεύσει τους ωφελούμενους. Άρα, έπειτα από αυτόν τον μήνα- δεν έχουμε καθορίσει το χρονικό διάστημα- να μπορεί να απολυθεί αυτός ο άνθρωπος», συμπλήρωσε στις πρωινές δηλώσεις της στο Open. 

«Δεν γίνεται έπειτα από ένα διάστημα αναστολής να μπορεί να “κρατάει” τη θέση του, γιατί το κράτος θεωρεί ότι είναι ακατάλληλος να φροντίσει τον ηλικιωμένο, οπότε ο εργοδότης μπορεί να διακόψει τη σχέση εργασίας», ανέφερε ακόμη για το θέμα των υποχρεωτικών εμβολιασμών. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM