Τα διεθνή μέσα για τις εκλογές στην Ελλάδα

Τα διεθνή μέσα για τις εκλογές στην Ελλάδα Facebook Twitter
Φωτ.: Menelaos Myrillas / SOOC
1

Τον γύρο του κόσμου έκανε η είδηση σχετικά με την τρίτη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία οδηγεί την Ελλάδα σε εκλογές.

Η ψηφοφορία στη Βουλή προκάλεσε πρόωρες εκλογές, γράφει το BBC. "Η οικονομία της Ελλάδας έχει αρχίσει να ανακάμπτει μετά από έξι χρόνια ύφεσης. Αλλά οι Έλληνες έχουν υπομείνει χρόνια λιτότητας και το αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται πρώτο στις δημοσκοπήσεις, θέλει την επαναδιαπραγμάτευση τον όρων του τεράστιου πακέτου διάσωσης από ΕΕ-ΔΝΤ", σημειώνεται στο άρθρο, ενώ γίνεται αναφορά και στη μεγάλη πτώση του Χρηματιστηρίου.

"Η Ελλάδα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές μετά την αποτυχία της εκλογής Προέδρου", είναι ο τίτλος των New York Times. Στο άρθρο επισημαίνεται ότι "η νέα πολιτική αναταραχή στην Ελλάδα δεν έχει πυροδοτήσει την αίσθηση του πανικού που έγινε αισθητή στην ευρωζώνη το 2012, όταν φαινόταν πιθανό το ενδεχόμενο η χώρα να εγκαταλείψει το κοινό νόμισμα και να ταρακουνήσει τον συνασπισμό. Αλλά η προοπτική της νέας ψηφοφορία έχει αναστατώσει τους πιστωτές της χώρας και τις διεθνείς αγορές, επειδή το αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο έχει δεσμευθεί να επαναδιαπραγματευθεί τα διεθνή πακέτα διάσωσης της χώρας και να αναζητήσει κούρεμα του τεράστιου χρέους στην Ελλάδα, αναμένεται να κερδίσει".

"Η Ελλάδα οδηγείται σε εκλογές καθώς οι βουλευτές απέτυχαν να εγκρίνουν τον Πρόεδρο", είναι ο τίτλος της Deutsche Welle. Οι πρόωρες εκλογές αυξάνουν τους φόβους ότι θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο το οικονομικό σχέδιο διάσωσης της χώρας, προστίθεται στο άρθρο.

"Οι διαιρέσεις των δυνητικών μετεκλογικών εταίρων του ΣΥΡΙΖΑ και του συντηρητικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας του Σαμαρά, έχουν περιπλέξει την κατάσταση, αυξάνοντας τον κίνδυνο οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση να είναι βραχύβια", αναφέρει, μεταξύ άλλων, το Reuters.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Εντάξει, τα λένε όλα όπως πρόκειται να γίνουν, ούτε η Πυθία να ήταν :"στην ευρωζώνη το 2012, όταν φαινόταν πιθανό το ενδεχόμενο η χώρανα εγκαταλείψει το κοινό νόμισμα και να ταρακουνήσει τον συνασπισμό" Πηγή: www.lifo.gr δλδ. τώρα δεν τους απασχολεί τι σκατά θα γίνουμε γιατί δεν θα ταρακουνηθεί ο συνασπισμός, έχουν πλέον λάβει τα μέτρα τους, βρεθούμε δεν βρεθούμε εκτός ευρώ (κάτι που λεγόταν ως καθησυχασμός πριν το 2012, ότι δλδ δεν συμφέρει την Ευρώπη & το ευρώ να μας σουτάρουν). "το αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, [...], αναμένεται να κερδίσει"Πηγή: www.lifo.grΕμ κι ο Αντωνάκης εκεί το πήγαινε, δεν το πήγαινε; Aναζητά άνθρωπο να του πάρει την καυτή πατάτα απ'τα χέρια. Πολύ υπεύθυνη άποψη."οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση να είναι βραχύβια" Πηγή: www.lifo.grΔλδ. κι αφού γίνει ό,τι γίνει, θα πρέπει να ξαναπάμε σε εκλογές σε 6-8 μήνες (καταξοδεύοντας το δημόσιο με τις απανωτές διαδικασίες) και να γνωρίσουμε την εκατονταπλάσια ύφεση απ'αυτήν που ήδη έχουμε υποστεί. Να μην πω για τον τουρισμό που όχι ανάπτυξη δεν θα δεί, όπως ήλπιζε, θα γκρεμιστεί στα Τάρταρα το καλοκαίρι με τις κινδυνολογίες περί "αστάθειας", "διαδηλώσεων" , "δυναμιτισμένου κλίματος" και λοιπά χαζά που διασπείρουν τα διεθνή μέσα και τρομοκρατούν τον μέσο τουρίστα. Και μιλάμε για τον τομέα που παρέχει το 25% του ΑΕΠ, ε;;;Κανείς δεν λυπάται την Ελλάδα από τους πολιτικούς μας. Κανείς. Είναι φοβερό! Δεν έχουμε ουδεμία ελπίδα.