ΣΥΡΙΖΑ: Η Ράνια Σβίγκου νέα γραμματέας- Οι αντιδράσεις και η απάντηση Τσίπρα

ΣΥΡΙΖΑ: Η Ράνια Σβίγκου νέα γραμματέας- Οι αντιδράσεις και η απάντηση Τσίπρα Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Η Ράνια Σβίγκου εξελέγη νέα γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από σχετική πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις. 

Η κ. Σβίγκου συγκέντρωσε ποσοστό 76,5% ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ο Γιώργος Βασιλειάδης που εξελέγη αναπληρωτής γραμματέας. 

Νωρίτερα, στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε την Ράνια Σβίγκου και τον Γιώργο Βασιλειάδη, κίνηση που προκάλεσε αντιδράσεις. 

Ο Παύλος Πολάκης φέρεται να είπε ότι η κ. Σβίγκου είναι πρόσωπο που δεν ήθελε τη διεύρυνση και ο Θοδωρής Δρίτσας σχολίασε ότι δεν πρόκειται για μια συνθετική πρόταση, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. 

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε σε αυστηρό τόνο στον Παύλο Πολάκη. «Δεν είσαι εσύ ο αυθεντικός εκφραστής των 172.000», φέρεται να είπε ο πρόεδρος του κόμματος, ενώ απευθυνόμενος στον κ. Δρίτσα απάντησε- σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- ότι η επιλογή έγινε με αξιολογικά κριτήρια, όχι με βάση τις τάσεις, αλλά το ποιος μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά. 

Νωρίτερα, στην ομιλία του, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η πρότασή του για τη θέση του γραμματέα και του αναπληρωτή γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής βασίζεται σε πέντε άξονες: «Ανανέωση, ισότιμη εκπροσώπηση φύλου, ενότητα, ανιδιοτέλεια, προοπτική για το κόμμα». 

Επίσης σημείωσε ότι η προϋπόθεση που έθεσε ήταν να μην είναι σήμερα βουλευτές και να δεσμευθούν ότι δεν θα είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές διεκδικώντας σταυρό. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ