ΣΥΡΙΖΑ για ΕΡΤ: «Χρυσοί μισθοί πρόκληση στα γαλάζια golden boys»

ερτ Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

«Χρυσούς μισθούς» σε «γαλάζια golden boys» της ΕΡΤ καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για ποσά «άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ» ετησίως. 

«Τα νέα “δώρα” της κυβέρνησης, αυτή τη φορά στα “γαλάζια παιδιά” που η ίδια έχει διορίσει στη διοίκηση της ΕΡΤ, αποτελούν πρόκληση για τους πολίτες αλλά και τους εργαζόμενους στη δημόσια ραδιοτηλεόραση», αναφέρουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης και Αναστασία Γκαρά. 

Η κυβέρνηση, αναφέρουν στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, «εξασφαλίζει “χρυσούς” μισθούς άνω του μισού εκατομμύριου ευρώ ετησίως για φίλους και ημετέρους στην ΕΡΤ. Και μάλιστα σε στελέχη στα οποία έχουν επιβληθεί πειθαρχικές ποινές για παραπλάνηση της κοινής γνώμης». 

ΣΥΡΙΖΑ: «Εξοργιστικές αυξήσεις» στον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ

Στην ίδια ανακοίνωση, οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για «εξοργιστικές αυξήσεις» στους μισθούς του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, «κατά 79% και 55%» αντίστοιχα. 

«Αποτελούν ξεκάθαρη κοροϊδία σε εργαζόμενους και συνταξιούχους οι οποίοι δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ αυξήσεων από την κυβέρνηση ενώ έχουν δει και την αγοραστική τους δύναμη να μειώνεται δραματικά λόγω του πληθωρισμού και της ακρίβειας», σχολιάζουν. 

«Αποτελούν εμπαιγμό της διοίκησης της ΕΡΤ και προς τους εργαζόμενους του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα οι οποίοι έλαβαν κουπόνια σίτισης αντί για αυξήσεις στους μισθούς τους», συμπληρώνουν οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ. 

Στην ίδια ανακοίνωση, κατηγορούν τον Θόδωρο Σκυλακάκη και τον Γιάννη Οικονόμου ότι «αντί να έρθουν στη Βουλή» για να «δώσουν στοιχεία και εξηγήσεις» για τα οικονομικά της ΕΡΤ και «τα νέα μισθολόγια που ετοίμαζαν, προχώρησαν με τη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και «χρύσωσαν τα δικά τους παιδιά λίγο πριν τις εκλογές». 

Η ΕΡΤ, καταλήγουν οι δύο τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, «δεν χρειάζεται άλλα γαλάζια golden boys με παχυλούς μισθούς. Δεν χρειάζεται άλλους χρυσοπληρωμένους άριστους της χειραγώγησης, της μονομέρειας, της σπατάλης και της αδιαφάνειας. Στελέχη που έχουν οδηγήσει την ΕΡΤ σε απαξίωση με τις συνεχείς απόπειρες μετατροπής της σε προπαγανδιστικό μηχανισμό του καθεστώτος Μητσοτάκη». 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βούλα Κεχαγιά για Γιώργο Τσίπρα: Τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ είναι οριακά

Πολιτική / Κεχαγιά για Γιώργο Τσίπρα: Το κόμμα δεν αντέχει να καταβάλλει μισθούς σε όσους δεν προσφέρουν υπηρεσίες

«Το μήνυμα είναι ότι το κόμμα δεν αντέχει οικονομικά να καταβάλλει μισθούς σε πρόσωπα που δεν προσφέρουν υπηρεσίες», σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου για την υπόθεση Γιώργου Τσίπρα
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Τα 300 εκατ. ευρώ από τη φορολόγηση των διυλιστηρίων θα στηρίξουν συνταξιούχους και ευάλωτους

Πολιτική / Μητσοτάκης: Τα 300 εκατ. ευρώ από τη φορολόγηση των διυλιστηρίων θα στηρίξουν συνταξιούχους και ευάλωτους

«Ήταν δέσμευση που είχα αναλάβει προεκλογικά 33% όσο ήταν και πέρσι. Κινούμαστε λίγο πολύ στο όριο που μας έχει προσδιορίσει η ΕΕ», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος υπολογίζει τα έσοδα από την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων περί τα 300 εκατομμύρια
NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στέφανος Κασσελάκης απέλυσε και τον Γιώργο Τσίπρα

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στέφανος Κασσελάκης απέλυσε και τον Γιώργο Τσίπρα

«Δεν ανήκω στο κλαμπ όσων δεν θα χρειαστεί να ξαναδουλέψουν στη ζωή τους» η αιχμή Τσίπρα για Κασσελάκη - Η συνέντευξη που οδήγησε στην εκπαραθύρωση του Γιώργου Τσίπρα από τον ΣΥΡΙΖΑ και η αντίδραση του εξαδέλφου του πρώην πρωθυπουργού
NEWSROOM