ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση 20 βουλευτών για τους Έλληνες φοιτητές στη Ρωσία- «Πρακτικά αδύνατο να συνεχίσουν τη χρονιά»

ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση 20 βουλευτών για τους Έλληνες φοιτητές στη Ρωσία- «Πρακτικά αδύνατο να συνεχίσουν τη χρονιά» Facebook Twitter
0

Ερώτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν στη Ρωσία κατέθεσαν 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Η ερώτηση απευθύνεται στους υπουργούς Παιδείας και Εξωτερικών, τους οποίους καλούν να απαντήσουν αν θα παρέμβουν ώστε να υπάρξει μέρισμα για τους Έλληνες που φοιτούν σε ρωσικά πανεπιστήμια. 

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι μετά τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, έχει καταστεί «πρακτικά αδύνατο» για τους Έλληνες που φοιτούν σε ρωσικά πανεπιστήμια να συνεχίσουν την ακαδημαϊκή χρονιά. 

Οι κυρώσεις, επισημαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργούν προβλήματα μετακίνησης από και προς τη Ρωσία, αλλά και οικονομικές δυσκολίες στους Έλληνες φοιτητές.

«Ο αποκλεισμός των ρωσικών τραπεζών από το διατραπεζικό σύστημα SWIFT, προκαλεί αδυναμία πρόσβασης των Ελλήνων στον τραπεζικό τους λογαριασμό, με αποτέλεσμα οι οικογένειες των φοιτητών να μην μπορούν να στείλουν χρήματα μέσω τράπεζας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την διαβίωσή τους και τη συνέχιση των σπουδών τους», αναφέρουν οι βουλευτές. 

«Λόγω της απαγόρευσης των πτήσεων από και προς την Ρωσία είναι πολύ δύσκολη έως αδύνατη η μετακίνηση των φοιτητών. Όσα παιδιά εξαναγκάστηκαν λόγω του πολέμου να επιστέψουν στη χώρα μας είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν την ακαδημαϊκή τους χρονιά καθώς το κόστος μετάβασης στη Ρωσία μέσω τρίτων χωρών αγγίζει μέχρι και τα 1.000 ευρώ», σημειώνουν ακόμη στην ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή. 

Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνουν δύο ερωτήματα στους υπουργούς Παιδείας και Εξωτερικών: 

«1. Ποιες οδηγίες έχουν δοθεί στα Γενικά Προξενεία της χώρας στη Ρωσία για την αντιμετώπιση της κατάστασης;

2. Προτίθενται να παρέμβουν, ώστε να υπάρξει μέριμνα για τους Έλληνες που φοιτούν σε ρωσικά πανεπιστήμια και λόγω της εισβολής της χώρας στην Ουκρανία και των ακόλουθων κυρώσεων που έχουν επιβληθεί έχει καταστεί πρακτικά αδύνατο να συνεχίσουν την ακαδημαϊκή τους χρονιά;». 
 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM