ΣΥΡΙΖΑ: «Βαρβαρότητα η διαπόμπευση συλληφθέντων»

ΣΥΡΙΖΑ: «Βαρβαρότητα η διαπόμπευση συλληφθέντων» Facebook Twitter
0

Στη σκιά όσων έγιναν χθες στο θέατρο «Χυτήριο» και στην απαθή, στάση της αστυνομίας απέναντι σε ανθρώπους που βιαιοπραγούγαν, η ΕΛΑΣ δημοσιοποίησε χθες στο σάιτ της τις φωτογραφίες συλληφθέντων στα επεισόδια στο Σύνταγμα, την Τρίτη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Μέρκελ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι «η διαπόμπευση των συλληφθέντων διαδηλωτών είναι πράξη βαρβαρότητας» και σημειώνει ότι αυτή η ενέργεια «κουρελιάζει το τεκμήριο αθωότητας και προσβάλλει βάναυσα την αξιοπρέπεια του ατόμου.»

Όπως σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, προφανής στόχος είναι «η τρομοκράτηση όσων θέλουν να αντιδράσουν στις μνημονιακές πολιτικές που εξοντώνουν την κοινωνία.»

Η ανακοίνωση:

«Η διαπόμπευση των συλληφθέντων διαδηλωτών είναι πράξη βαρβαρότητας

 "Η ΕΛ.ΑΣ. δημοσίευσε πάλι χτες φωτογραφίες συλληφθέντων διαδηλωτών, αυτή τη φορά από τη λαϊκή "υποδοχή" της καγκελαρίου Μέρκελ. Θα επαναλάβουμε ό,τι έχουμε πει στο παρελθόν: η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών κουρελιάζει το τεκμήριο αθωότητας και προσβάλλει βάναυσα την αξιοπρέπεια του ατόμου.

Η διαπόμπευση των συλληφθέντων δεν έχει καμιά διωκτική σκοπιμότητα, δεδομένου ότι κοινοποιούνται οι φωτογραφίες προσώπων που κατηγορούνται ότι διέπραξαν αδικήματα φορώντας κουκούλες. Ο προφανής στόχος λοιπόν είναι η τρομοκράτηση όσων θέλουν να αντιδράσουν στις μνημονιακές πολιτικές που εξοντώνουν την κοινωνία.

Μετά τις εκατοντάδες προληπτικές προσαγωγές, τη χρησιμοποίηση διαδηλώτριας ως "ασπίδα" από τα ΜΑΤ, τις συλλήψεις "στο σωρό" (μεταξύ των οποίων και μέλους της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ), και τα κατηγορητήρια "καρμπόν" με βάση τον κουκουλονόμο, η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών προσθέτει μια ακόμα σελίδα στη μαύρη βίβλο του κυβερνητικού αυταρχισμού.

Τα συνεχή περιστατικά της αστυνομικής αυθαιρεσίας δεν αφήνουν πλέον αμφιβολίες: Το αστυνομικό κράτος είναι το κράτος του Μνημονίου.

Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, 12/10/2012"

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΡΑΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ

Πολιτική / ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Η Συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει με σαφήνεια το χαρακτήρα της Μουσουλμανικής Μειονότητας

«Επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις με ανάλογο περιεχόμενο ούτε δίκαιο παράγουν ούτε συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών
THE LIFO TEAM
ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM