Συνεδριάζει την Τετάρτη το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό

Συνεδριάζει την Τετάρτη το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

Συνεδριάζει αύριο, Τετάρτη, το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων και αναμένεται να συζητηθούν τα προς κατάθεση νομοσχέδια, στα οποία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, νομοσχέδια και του υπουργείου Παιδείας.

Λίγο αργότερα, στις 17:00 το απόγευμα της Τετάρτης, θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται πως σήμερα συνεδρίασε για τέσσερις ώρες, το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, και συζητήθηκε το πώς προχωρά από εδώ και πέρα η κυβέρνηση και πώς υλοποιεί τους βασικούς άξονες της πολιτικής της.

«Έχουμε περάσει σε νέο κύκλο», σημειώνουν κομματικές πηγές,  σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξηγώντας ότι η πορεία της κυβέρνησης από εδώ και πέρα ουσιαστικά εκτείνεται σε δύο στάδια: αφενός έως τον Αύγουστο του 2018 οπότε και ολοκληρώνεται το τρίτο πρόγραμμα, και, αφετέρου, από εκεί και πέρα έως την εκπνοή της 4ετίας. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η χώρα και η κυβέρνηση έχοντας απελευθερωθεί από το κομμάτι της διαπραγμάτευσης, έχει περάσει σε φάση εστίασης στην ανάπτυξη, τις κοινωνικές παρεμβάσεις, την ανάπτυξη της κοινωνικής προστασίας, τις αναγκαίες θεσμικές τομές.

Ειδικότερα, στη σημερινή συνεδρίαση συζητήθηκε το σχέδιο που θα εισηγηθεί το Πολιτικό Συμβούλιο στην Πολιτική Γραμματεία που συνεδριάζει αύριο το απόγευμα, ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (θα γίνει εισήγηση από τον Αλέξη Τσίπρα) και το Σάββατο (θα γίνουν εισηγήσεις των μελών της ΚΕ).

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, το σχέδιο της εισήγησης περιλαμβάνει συνολική ανασκόπηση της προηγούμενης περιόδου και αποτίμηση της κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί πλέον μετά και την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και της συμφωνίας που πέτυχε η κυβέρνηση για το ελληνικό χρέος. Ωστόσο, κατά τις ίδιες πηγές, το κύριο βάρος στην εισήγηση δίνεται στον στρατηγικό σχεδιασμό, για τα ζητήματα που για την κυβέρνηση είναι κομβικής σημασίας.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τρεις κεντρικές στοχεύσεις της κυβέρνησης: από την έξοδο στις αγορές- τον σχεδιασμό για να προετοιμαστεί το έδαφος ώστε μέχρι το 2018 να είναι έτοιμη η κυβέρνηση να ολοκληρώσει το πρόγραμμα και οριστικά και αμετάκλητα να βγει η χώρα στις αγορές. Κατά τις ίδιες πηγές, όσον αφορά στο ζήτημα της έκδοσης ομολόγου, η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, βλέπει τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων και θα αποφασίσει το κατάλληλο τάιμινγκ. Επίσης, το σχέδιο περιλαμβάνει το μοντέλο της «δίκαιης ανάπτυξης» και του τι σημαίνει αυτό σε σχέση με την οικονομία και την κοινωνία, καθώς την οικοδόμηση του κοινωνικού κράτους.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM