Συνάντηση Κοτζιά και Ντιμιτρόφ υπό άκρα μυστικότητα - Τι ανακοινώθηκε

Συνάντηση Κοτζιά και Ντιμιτρόφ υπό άκρα μυστικότητα - Τι ανακοινώθηκε Facebook Twitter
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ/ EUROKINISSI
0

Υπό άκρα μυστικότητα, και αυστηρά μέτρα ασφαλείας, συναντήθηκαν το μεσημέρι, σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς και ο Σκοπιανός ομόλογος του Νικολάι Ντιμιτρόφ.

«Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του τακτικού διαλόγου και διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο χωρών, προς ενίσχυση της διαφάνειας και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Κατά τη συνάντησή τους οι δύο Υπουργοί είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση και εστίασαν στην προώθηση των διμερών σχέσεων και της συνεργασίας σε ένα ευρύτερο πλαίσιο που σχετίζεται με τα υφιστάμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης» ανακοίνωσε πριν από λίγο το ΥΠΕΞ.

Οι Υπουργοί εξέφρασαν την κοινή προσδοκία τους για παρουσίαση, στην επερχόμενη συνάντηση της 17ης Ιανουαρίου, από τον Προσωπικό Απεσταλμένο του ΓΓΗΕ, ενός αρχικού πλαισίου εντός του οποίου θα προωθηθεί η διαδικασία.

Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν επί της ακολουθητέας μεθοδολογίας, της προσέγγισης των δύο πλευρών και του πλαισίου που αφορά στο ζήτημα της ονομασίας, ενώ συμφώνησαν όπως αναλάβουν ενεργότερο ρόλο στις συζητήσεις για να υπερβούν την διαφορά στο θέμα του ονόματος.

Αντήλλαξαν, επίσης, απόψεις γύρω από τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και άλλα ζητήματα εν όψει των επόμενων συναντήσεων υψηλού επιπέδου μεταξύ των δύο χωρών.

Συνάντηση Κοτζιά και Ντιμιτρόφ υπό άκρα μυστικότητα - Τι ανακοινώθηκε Facebook Twitter
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ/ EUROKINISSI

Μητσοτάκης: «Μυστική διπλωματία»

«Θέλω να καλέσω την κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, να ενημερώσει υπεύθυνα την αντιπολίτευση για το μείζον ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, σχολιάζοντας τη «σιγή ιχθύος» από το ΥΠΕΞ για τη συνάντηση Κοτζιά - Ντιμιτρόφ.


Να σταματήσει να επιδίδεται σε «μυστική διπλωματία», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, κάλεσε την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM