Οι ιρλανδοί τουλάχιστον το παλεύουν επισημαίνει σήμερα ο Ρούσσος Βρανάς στη στήλη του "Δρόμοι" στα ΝΕΑ. Υποδέχτηκαν τον όλι Ρεν με μία ανοιχτή επιστολή μέσα από την οποία αποκαλύπτουν τις συνθήκες και τα ψεύδη της Ευρώπης.Χιλιάδες μέλη του κινήματος "Διεκδικούμε το μέλον μας" υποδέχτηκαν τον Ευρωπάιο Επίτροπο και σημειώνουν στην επιστολή τους "

«Κύριε Ολι Ρεν... ανησυχούµε για τον ρόλο που έπαιξε η Ευρωπαϊκή Ενωση στη διαπραγµάτευση του Μνηµονίου µε την ιρλανδική κυβέρνηση. Επειδή πιστεύουµε πως το Μνηµόνιο παραβιάζει τις ευρωπαϊκές συνθήκες και αντιφάσκει µε τη στρατηγική "Ευρώπη 2020" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ενωσης απαιτεί δράσεις γιατην εξάλειψη των ανισοτήτων (άρθρο 9) και για την απασχόληση, την εγγύηση της κοινωνικής προστασίας και την καταπολέµηση του κοινωνικού αποκλεισµού (άρθρο 9). Το Μνηµόνιο δεν ανταποκρίνεται σε καµία από αυτές. Ούτε και στις προβλέψεις της στρατηγικής "Ευρώπη 2020" που µόλις υιοθετήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και που θέτει ως στόχους την απασχόληση του 75% του πληθυσµού ηλικίας 20-64 ετών και τη µείωση κατά 20εκατοµµύρια των ανθρώπων που κινδυνεύουν από τη φτώχεια. Το Μνηµόνιο είναι αντίθετο και προς αυτούς τους στόχους. Δεν συµπεριλαµβάνει αναπτυξιακά µέτρα για την ενίσχυση της απασχόλησης, αλλά µέτρα που θα αυξήσουν τη φτώχεια. Μήπως οι Ιρλανδοί έχουν εξαιρεθείαπό την εφαρµογή της στρατηγικής "Ευρώπη 2020"; Αν ναι, τότε τι αξία έχει η αρχή της ισότητας που οι ευρωπαϊκές συνθήκες αναφέρουν ως θεµελιώδη της Ευρωπαϊκής Ενωσης (άρθρο 2);».

Αυτά στην Ιρλανδία αλλά και στην Ισλανδία όπου ο πρόεδρος Ολαφουρ Γκρίµσον δήλωσε ότι η χώρα του ανακάμπτει ταχύτερα από την κρίση επειδή αρνήθηκε να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της.

Η εµπιστοσύνη ενός λαού-γράφει ο Ρούσσος Βρανάς- κερδίζεται µε ρήξεις και µε έργα(οι πολιτικοί και οι γιάπηδες που ταέκαναν πλακάκια µε τους αµαρτωλούς τραπεζίτες που έριξαν έξω την Ισλανδία, βρίσκονται σήµερα στη φυλακή). Και όχι µε συνθήκες που τις κάνουν κουρελόχαρτα οι ίδιοι που τις γράφουν.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr