Στην Αθήνα σήμερα ο Τούρκος ΥΠΕΞ

Στην Αθήνα σήμερα ο Τούρκος ΥΠΕΞ Facebook Twitter
0

Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Ταβουσογλου, λίγα μόλις 24ωρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό, αλλά και την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Σμύρνη, στις 8 Μαρτίου.

Η απόφαση για το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Σμύρνη ελήφθη μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το βράδυ της Τετάρτης με τον τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου, και σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε μεγάλος σκεπτικισμός για το αν πρέπει να γίνει, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία στις Βρυξέλλες.

Τελικά επικράτησε η άποψη ότι μια επιδείνωση των σχέσεων με την Άγκυρα θα έκρυβε μεγαλύτερους κινδύνους απ’ ό,τι μια επίσκεψη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν Τσίπρας-Νταβούτογλου ο Έλληνας Πρωθυπουργός είπε στον Τούρκο ομόλογό του ότι δεν μπορεί να υπάρξει διακυβερνητική συνεργασία όταν καθημερινά έρχονται από τα τουρκικά παράλια 1.500 πρόσφυγες. Ο Νταβούτογλου τον διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς «η Τουρκία θα συμβάλει για να πάει καλά η σύνοδος».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ