Στη Ρωσία θα μεταβεί αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα έχει συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν

 

Ο πρωθυπουργός θα συναντήσει τον πρόεδρο της Ρωσίας στο Σότσι και στη συνέχεια θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο. 

 

Σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται στην Ιερουσαλήμ, στο πλαίσιο της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ. Στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεών του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ και τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Τουρκία. 

 

Ο πρωθυπουργός σημείωσε τις «απαράδεκτες προκλήσεις» στα Βαρώσια, ενώ αναφορικά με το Κυπριακό υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει καμία λύση χωρίς την κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος των εγγυήσεων και των δικαιωμάτων παρέμβασης τρίτων μερών στα ζητήματα της Κύπρου. Και φυσικά, καμία λύση δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την πλήρη αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων από το νησί». 

 

Δυστυχώς, επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης, «αυτό που βλέπουμε από την Τουρκία είναι μια συνεχιζόμενη αδιαλλαξία και μια απαράδεκτη επιθετικότητα, τόσο στην ξηρά όσο και στις θαλάσσιες ζώνες της Κύπρου. Και βεβαίως, αν συνεχιστούν τα σχέδια για εποικισμό της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων, θα καταδικάσουν κάθε προσπάθεια για αμοιβαία αποδεκτή λύση».