Στέφανος Κασσελάκης: Βεβαίως και είμαι αριστερός

Στέφανος Κασσελάκης: Βεβαίως και είμαι αριστερός Facebook Twitter
Φωτ.: Star
0

Την πρώτη του συνέντευξη ως νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παραχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις αντιδράσεις που υπάρχουν εναντίον του αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλία.

«Βεβαίως είμαι αριστερός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. «Εγώ επιλέγω να ζω τη ζωή μου, με προσφορά για τον τόπο μου και τους συνανθρώπους μου. Βεβαίως, είμαι αριστερός. Το να είσαι αριστερός είναι μία στάση ζωής. Επίσης, για μένα είναι πολιτική. Πρέπει να έχουμε πολιτικές με ανθρωποκεντρικό πρόσημο. Η πυξίδα μας πρέπει να είναι ο άνθρωπος», σημείωσε.

Την ίδια ώρα, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε λόγο για μεγάλη διοικητική ανεπάρκεια από την κυβέρνηση και έθεσε ως παράδειγμα την κατάσταση στη Θεσσαλία από τις πρόσφατες κακοκαιρίες: «Ο μηχανισμός της ΝΔ έχει αποτύχει να σώσει ζωές. Δεν είναι άτυχος ο Βόλος, δεν γίνεται κάθε 16.000 χρόνια μία τέτοια βροχή, είναι το κράτος που δεν έχει προστατεύσει τον πολίτη του».

«Άλλο ότι υπάρχει πρόβλημα κλιματικής κρίσης και άλλο το γεγονός ότι δεν έχουμε επενδύσει στην πρόληψη, όπως έπρεπε. Το γεγονός ότι υπάρχει κλιματική κρίση κάνει ακόμα πιο σημαντικό το να μπορέσουμε να επενδύσουμε στην προστασία του πολίτη. Όταν λοιπόν έχεις ένα πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο δεν λες "θα γινόταν η καταστροφή ούτως ή άλλως" αλλά παίρνεις μέτρα για να περιορίσεις όσο μπορείς τη ζημιά για τον κόσμο», ανέφερε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, επισήμανε πως σύντομα θα επισκεφτεί τον Βόλο που έχει δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα από την κακοκαιρία Elias.

Αναφορικά με όσα ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον ίδιο μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε: «Να ασχολείται με το κράτος, όχι με εμένα. Έχει ζωές στα χέρια του αυτή τη στιγμή».

«Συνήθως όσοι μιλούν για τοξικότητα, είναι τοξικοί οι ίδιοι» σημείωσε χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε για τις αντιδράσεις στο πρόσωπό του, ενώ αναφορικά με τις πρώτες του ημέρες στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως «συνεργάζομαι άρτια με τον κ. Φάμελλο. Είναι ανακούφιση για μένα που υπάρχει ο κ. Φάμελλος στη Βουλή γιατί είναι τεράστιο το νομοθετικό έργο και το έργο της αντιπολίτευσης. Εγώ πρέπει να είμαι έξω στην κοινωνία, στη βάση η οποία με εξέλεξε». «Πρέπει να προτείνουμε λύσεις, έμπρακτες λύσεις στον ελληνικό λαό», σημείωσε. 

«Το σχέδιό μου είναι η σύγχρονη πατριωτική Αριστερά», τόνισε, ενώ σημείωσε πως έχει ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις για όλα τα μεγάλα ζητήματα, όταν ρωτήθηκε ότι τον κατηγορούν πως προτάσσει την επικοινωνία.

Στέφανος Κασσελάκης: Δεν πιστεύω στην απλή αναλογική

Παράλληλα, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε πως δεν πιστεύει στην απλή αναλογική. «Δεν πιστεύω στην απλή αναλογική, πιστεύω στην αυτοδύναμη αριστερά», σημείωσε και αναφέρθηκε στην ανάγκη για συμμετοχή των μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην εφαρμογή της πολιτικής.

Επίσης, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι πρέπει να δοθεί «φωνή στην κοινωνία». «Δεν πρέπει να παριστάνουμε ότι ξέρουμε τις λύσεις επειδή είμαστε σε ένα όργανο σε ένα κλειστό χώρο, τα όργανα να μην έχουν αλαζονεία», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Άμα ενδιαφερόμαστε για τον πολίτη και τα προβλήματά του, πρέπει να δείξουμε σύνεση», ανέφερε.

Κασσελάκης: Δεν υπάρχει κίνδυνος διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ

Ερωτώμενος αν θα συναντηθεί με τον Νίκο Φίλη, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πως τον έχει προσκαλέσει δύο φορές και πήρε την απάντηση ότι ο πρώην υπουργός θα πάει για να συναντηθούν. «Είμαι ο υπηρέτης του κόμματος» υπογράμμισε και εξέφρασε τη σιγουριά του ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Όσον αφορά τους πλημμυροπαθείς ο Στέφανος Κασσελάκης πρότεινε πιλοτική μείωση του ΦΠΑ στις πληγείσες περιοχές, ως ένα πρώτο μέτρο ανακούφισης για τους πλημμυροπαθείς. Ερωτώμενος για την επενδυτική βαθμίδα, είπε ότι έγινε «στις πλάτες του πολίτη».

Κασσελάκης: Ευπρόσδεκτος ο διάλογος με Τουρκία- Τιμή μου που θα πάω στρατό

Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε πως είναι θετικό που μετά τον σεισμό στη γειτονική χώρα έχουν επανέλθει οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία, λέγοντας πως κάθε διάλογος είναι «ευπρόσδεκτος» και συμπλήρωσε ότι είναι καλό που μειώθηκαν οι παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Για τη Χάγη ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δέχεται μόνο το θέμα της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ ενώ ως «κόκκινες γραμμές» χαρακτήρισε τα ζητήματα εθνικής κυριαρχίας και τη μη αποστρατικοποίηση των νησιών. 

Παράλληλα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Στέφανος Κασσελάκης επιβεβαίωσε ότι θα υπηρετήσει στον στρατό. «Τιμή μου που θα πάω στρατό, θα γίνει σύντομα», είπε και ανέφερε ότι είναι δύσκολο για τους απόδημους Έλληνες να γυρίζουν στην πατρίδα, και αυτό πρέπει να αλλάξει. Μάλιστα εξέφρασε την επιθυμία του να υπηρετήσει τη θητεία του σε κάποια από τις ακριτικές περιοχές.


 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM