Σταϊκούρας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας μείωσης στον ΕΝΦΙΑ το 2020

Σταϊκούρας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας μείωσης στον ΕΝΦΙΑ το 2020 Facebook Twitter
0

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνουν όλες οι ανακοινώσεις για το κοινωνικό μέρισμα, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, που άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο και για νέα μείωση στον ΕΝΦΙΑ

Ο υπουργός δεσμεύτηκε πως μέσα στην εβδομάδα θα γνωστοποιηθεί ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι του μερίσματος, προσθέτοντας πως το λεγόμενο «υπερπλεόνασμα» θα διατεθεί σε ανέργους και άλλες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. «Η βούληση μας είναι να μειώσουμε φόρους σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις», είπε ο κ. Σταϊκούρας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. 

Ο ίδιος προανήγγειλε ότι η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης θα ξεκινήσει πριν το 2021, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας μείωσης του ΕΝΦΙΑ και το 2020. Ο υπουργός οικονομικών ξεκαθάρισε δε ότι δεν θα θεσπιστεί ΕΝΦΙΑ για τα χωριά. 

Εκτιμώντας ότι το εισόδημα των πολιτών το 2020 θα είναι μεγαλύτερο από το 2019, κάλεσε τους δανειολήπτες να ρυθμίσουν άμεσα τα δάνεια πρώτης κατοικίας, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα δοθεί νέα παράταση. Σύμφωνα με τον υπουργό τα κίνητρα για τα καθαρά αυτοκίνητα θα ανακοινωθούν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ