Σουλτς: Ένας ελέφαντας σε υαλοπωλείο μοιάζει πιο διπλωμάτης από τον Καμμένο

Σουλτς: Ένας ελέφαντας σε υαλοπωλείο μοιάζει πιο διπλωμάτης από τον Καμμένο Facebook Twitter
25

Επίθεση εναντίον του Πάνου Καμμένου έκανε ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, επεμβαίνοντας και πάλι στην εσωτερική πολιτική της Ελλάδας. Ο κ. Σούλτς σε συνέντευξη του σήμερα στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung, λέει ότι ήταν λάθος του Τσίπρα που συνεργάστηκε με τον Καμμένο για τον οποίο λέει ότι «σε σύγκριση με τον κ. Καμμένο, ο ελέφαντας σε υαλοπωλείο μοιάζει με διπλωμάτη που ξέρει να ελίσσεται». Καλεί μάλιστα τον Τσίπρα να απαλλαγεί από αυτόν.

Ο κ. Καμμένος μέσω ενός link που ανήρτησε στο Twitter έγραψε στα αγγλικά: «Πρόεδρε Μάρτιν Σουλτς είναι η σειρά σου τώρα. Θυμάσαι;» Το link παραπέμπει σε ερώτηση που είχε κάνει παλαιότερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής  η οποία  αφορούσε μίζες γερμανικών εταιριών σε Έλληνες αξιωματούχους. Την ερώτηση είχε απορρίψει  ως απαράδεκτη ο Σούλτς τον Μάρτιο του 2014.

ΑΝΕΛ: Προκλητική η παρέμβαση Σουλτς

Ως «απαράδεκτη παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας» χαρακτήρισε τις δηλώσεις Σουλτς, η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

«Σε μια ακόμη προκλητική και απαράδεκτη παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας, προέβη ο κ. Σουλτς με συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung.

Όλοι θυμούνται ότι ο γνωστός a-la carte «φιλέλλην» και τακτικός συνομιλητής του …ποταμίσιου αρχηγού είχε σπεύσει από την πρώτη κιόλας στιγμή, σαν άλλος …ανθύπατος να διαφωνήσει με την κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και να κάνει μάλιστα και …υποδείξεις με ποιους να συνεργαστεί ο κ. Τσίπρας! Κι όλα αυτά, επειδή ενοχλείται αυτός και οι συνοδοιπόροι του από τη συμμετοχή του κ. Καμμένου στην κυβέρνηση. Είναι αλήθεια ότι έτσι είχε μάθει να συμπεριφέρεται από την εποχή της υπάκουης στις γερμανικές απαιτήσεις συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Το ότι οι επιθέσεις του κ. Σουλτς στον Πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. και υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο υποκρύπτουν σαφείς πολιτικές - κομματικές σκοπιμότητες, είναι πλέον ολοφάνερο. Θα ήταν όμως προτιμότερο να περιοριστεί ή έστω να ανταποκριθεί στον θεσμικό του ρόλο και να σταματήσει να παριστάνει τον …τιμητή της ελληνικής πολιτικής ζωής».

Παπαδημούλης:Κατάπιε αμάσητη την παρουσία Καρατζαφέρη στην κυβέρνηση Παπαδήμου

Πυρά κατά του Σουλτς είχε και ο Δ. Παπαδημούλης. «Με ενόχλησε το ότι δημοσιοποίησε το τι είπε με τον Αλέξη Τσίπρα μετά την συνάντησή τους την Παρασκευή και θα του το πω και κατ' ιδίαν. Η σύνθεση της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι δική του δουλειά. Και δεύτερον περιμένω να μου εξηγήσει γιατί διυλίζει την παρουσία Καμμένου στο υπουργικό Συμβούλιο, αλλά κατάπιε αμάσητη την παρουσία Καρατζαφέρη στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Δεν τον άκουσα τότε να κάνει κριτική...», τόνισε μιλώντας στον Σκάι.

25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η προσπάθειά μου να βοηθήσω τους συμπολίτες μου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με παράνομες πράξεις

Πολιτική / Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η προσπάθειά μου να βοηθήσω δεν έχει καμία σχέση με παράνομες πράξεις»

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Θα ζητήσουμε από την ΕΕ ζητήσουμε ρητές αναφορές στο παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Θα ζητήσουμε από την ΕΕ ζητήσουμε ρητές αναφορές στο παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο

«Η Ελλάδα έχει ήδη κινητοποιήσει και της Ένοπλες Δυνάμεις έτσι ώστε να υπάρχει μια αποστολή επιτήρησης των λιβυκών αρχών έξω από τα χωρικά ύδατα» δήλωσε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Αυτός είναι ο χάρτης για τις τουρκικές έρευνες για πετρέλαιο

Πολιτική / Αυτός είναι ο χάρτης για τις τουρκικές έρευνες για πετρέλαιο

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε το μνημόνιο «παράνομο, ανυπόστατο και απαράδεκτο», τονίζοντας ότι «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα»
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων από προϊόντα καπνού και αλκοόλ

Πολιτική / Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων από προϊόντα καπνού και αλκοόλ

Βασικό αντικείμενο του νομοσχεδίου είναι η αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την πώληση, προσφορά και διάθεση προϊόντων καπνού και αλκοόλ
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Σχεδιάζουμε να δαπανήσουμε για την άμυνα σε 12 χρόνια πάνω από 25 δισ. ευρώ

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Σχεδιάζουμε να δαπανήσουμε για την άμυνα σε 12 χρόνια πάνω από 25 δισ. ευρώ

«Το νόημα μιας συμμαχίας είναι να διασφαλιστεί ότι υπάρχει δίκαιη κατανομή των βαρών και ότι δεν υπάρχει η αίσθηση ότι ορισμένες χώρες μπορούν να παρεκκλίνουν» δήλωσε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM