Σλοβακία: Η Ε.Ε. θα εξασφαλίσει ένα πολύ επώδυνο Brexit για τη Βρετανία

Σλοβακία: Η Ε.Ε. θα εξασφαλίσει ένα πολύ επώδυνο Brexit για τη Βρετανία Facebook Twitter
0

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήθελε να χρησιμοποιήσει ως παράδειγμα τη Βρετανία και να διασφαλίσει ότι το Brexit θα είναι «πολύ επώδυνο» για το Λονδίνο, διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times και δημοσιεύτηκε σήμερα.

 

«Η ΕΕ θα χρησιμοποιήσει αυτή την ευκαιρία για να πει τους πολίτες: ακούστε, τώρα θα δείτε γιατί είναι σημαντικό να παραμείνετε στην Ευρώπη» επισήμανε ο Φίτσο η χώρα του οποίου ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ.

 

«Ακόμα κι αν πρόκειται για την πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως, θα είναι πολύ επώδυνο για την Βρετανία» υπογράμμισε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας«μπλόφα» την αισιοδοξία που επιδεικνύει η βρετανική κυβέρνηση.

 

Οι δηλώσεις του Ρόμπερτ Φίτσο έρχονται σε αντίθεση με τις τοποθετήσεις άλλων ηγετών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαψεύδουν ότι θέλουν να «τιμωρήσουν» τη Βρετανία και τους πολίτες της επειδή ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ.

 

«Δεν θέλουμε να διαπραγματευτουμε (το Brexit) με τρόπο που θα τιμωρούσε τη Βρετανία και τους Βρετανούς όμως θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι τα συμφέροντα της Ευρώπης και τα συμφέροντα της Γαλλίας θα προστατευτούν» δήλωσε η υφυπουργός για θέματα Ψηφιακής Οικονομίας Αξέλ Λεμέρ, που επισκέφθηκε την Παρασκευή το Λονδίνο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ