Σκέψεις να μετακομίσει το πρωθυπουργικό επιτελείο από το Μαξίμου- Οι τρεις λόγοι

Ο Μητσοτάκης σκέφτεται τη μετακόμιση του πρωθυπουργικού γραφείου από το Μέγαρο Μαξίμου Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Σκέψεις για µεταφορά του πρωθυπουργικού γραφείου και του υποστηρικτικού του µηχανισµού από το Μέγαρο Μαξίµου στο Ίδρυμα Μποδοσάκη στη λεωφόρο Αμαλίας φαίνεται πως κάνουν τα κυβερνητικά στελέχη.

Σύμφωνα με την Καθημερινή και το ρεπορτάζ του Δημήτρη Ρηγόπουλου, η «μετακόμιση» του Μεγάρου Μαξίμου στη λεωφόρο Αμαλίας και σε γραφεία του Ιδρύματος Μποδοσάκη δεν αφήνει «αδιάφορο» τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαιτίας της αυτονόμησης που μπορεί να παρέχει η συγκεκριμένη λύση, έναντι των διασκορπισμένων γραφείων γύρω από τη Βασιλίσσης Σοφίας. Εξάλλου το κτήριο του ιδρύματος Μποδοσάκη εκμισθώθηκε πρόσφατα από τη Βουλή των Ελλήνων για 12 χρόνια.

Ένα από τα πλεονεκτήματα που παρέχει το εν λόγω κτίριο είναι «στέγη» στα υπουργικά γραφεία, που ήταν διασκορπισμένα στο κέντρο της Αθήνας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σύμφωνα με την Καθημερινή, αποτελεί το γραφείο του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη, που στεγάζεται σε κτίριο επί της οδού Ζαλοκώστα. Αντίστοιχα, ένα μέρος του Μεγάρου Σταθάτου, που όπως είναι γνωστό φιλοξενεί εκθέσεις του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, στεγάζει και μέλη της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού.

Παράλληλα, ένας από τους βασικούς λόγους που έκανε τον πρωθυπουργό να αρχίσει να σκέφτεται τη μετακόμιση είναι γιατί στο Μαξίμου δεν χωρά όλο το κυβερνητικό επιτελείο.

Τρίτον, προγραμματίζεται ανακαίνιση του Μεγάρου Μαξίμου, γεγονός που έτσι κι αλλιώς δημιουργεί την ανάγκη προσωρινής μεταφοράς του Γραφείου του Πρωθυπουργού σε διαφορετικό χώρο. 

«Και το Μέγαρο Μποδοσάκη, ύστερα από τρεις μήνες εργασιών, δηλαδή πριν από το Πάσχα, θα είναι πανέτοιμο να υποδεχθεί τους πρώτους του νέους "ενοίκους". Δεν αποκλείεται, εν τω μεταξύ, να επικρατήσουν διαφορετικές σκέψεις για το μέλλον του ίδιου του Μεγάρου Μαξίμου που θα άρουν την παράμετρο της προσωρινότητας της μετακόμισης στη λεωφόρο Αμαλίας» αναφέρει το δημοσίευμα. 

Με πληροφορίες από kathimerini.gr


 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

LiFO politics / Βασίλης Κικίλιας: «Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

Ο υπουργός Ναυτιλίας μιλά στο LiFO Politics για τις επιπτώσεις της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή στην ελληνική ναυτιλία, την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και τον ρόλο του Λιμενικού Σώματος.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Πολιτική / Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Η υπόθεση, που αφορά ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις και φέρεται να αγγίζει και τον επίσης πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, έχει ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Πολιτική / Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Η πρόταση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε - Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση που συνυπέγραψαν οι ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, της «Νίκης», της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς και 6 ανεξάρτητοι βουλευτές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ