Σημίτης: Πράγματι έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις με τον Καραμανλή- Για τα ελληνοτουρκικά

Σημίτης: Πράγματι έχουν διαφορετικές αντιλήψεις με τον κ. Καραμανλή- Για τα ελληνοτουρκικά Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στους δύο πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Κώστα Σημίτη για τα ελληνοτουρκικά.

 

Ο κ. Καραμανλής σήμερα με ανακοίνωση σχολίασε τα όσα ανέφερε ο κ. Σημίτης σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα», με προδημοσίευση αποσπασμάτων από νέο βιβλίο. Έπειτα από την αντίδραση του κ. Καραμανλή, ο κ. Σημίτης επανήλθε στο ζήτημα.

 

«Η δήλωση του Κώστα Καραμανλή αποδεικνύει πράγματι τις διαφορετικές μας αντιλήψεις», αναφέρει ο κ. Σημίτης.Τονίζει ότι πεποίθησή του παραμένει πως οι διαφορές με την Τουρκία «πρέπει να αντιμετωπίζονται ενεργά, στη βάση της εθνικής μας κυριαρχίας και του Διεθνούς Δικαίου, αξιοποιώντας την ισχύ που μάς δίνει η συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα πλεονεκτήματα που μάς εξασφαλίζουν οι διεθνείς συμμαχίες μας.Η επ' αόριστον παραπομπή των διαφορών με τη γείτονα σε μια μελλοντική κάθε φορά διευθέτηση, «οδήγησε και θα οδηγεί στη διεύρυνση των τουρκικών διεκδικήσεων. Η πιο χαρακτηριστική και επώδυνη απόδειξη της αδράνειας είναι η εξέλιξη του Κυπριακού», επισημαίνει ο κ. Σημίτης.Επίσης σημειώνει ότι την περίοδο της συνόδου Κορυφής του Ελσίνκι, η κυβέρνησή του «αξιοποίησε την ευνοϊκή συγκυρία της επιθυμίας της Τουρκίας για προσέγγιση με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και αφ' ενός λύσαμε το πολύπλοκο θέμα της ευρωπαϊκής ένταξης της Κύπρου και αφ' ετέρου χαράξαμε έναν οδικό χάρτη επίλυσης των ελληνοτουρκικών».

 

Τέλος, σχολιάζοντας την αναφορά του κ. Καραμανλή στο θέμα των χωρικών υδάτων, ο κ. Σημίτης σημειώνει ότι «όλες οι κυβερνήσεις (συμπεριλαμβανομένης και αυτής του Κ. Καραμανλή) συζητούσαν στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών το θέμα του εύρους της αιγιαλίτιδας ζώνης, που είναι θέμα εθνικής κυριαρχίας και συναρτάται με το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ».

 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ