Σήμερα η απολογία Παπακωνσταντίνου

Σήμερα η απολογία Παπακωνσταντίνου Facebook Twitter
0

Απολογείται σήμερα για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου ενώ χθες η ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε με καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης.

Ο μάρτυρας Παναγιώτης Πάτσης, ορκωτός λογιστής, αναφέρθηκε στα περιουσιακά στοιχεία των τριών εξαδέρφων του πρώην υπουργού, στο διάστημα 1997-2011 και είπε ότι δεν παρατηρήθηκε σε αυτή την περίοδο
απόκρυψη φορολογητέας ύλης στα συγγενικά πρόσωπα του κ. Παπακωνσταντίνου και ως εκ τούτου, δεν υπάρχει φορολογικό αδίκημα.

O δεύτερος μάρτυρας Σωκράτης Κάτσικας, καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς είπε σε σχετική ερώτηση ότι αν υπήρχε το αρχικό CD με τη λίστα Λαγκάρντ, που κατά τον Παπακωνσταντίνου χάθηκε, ίσως  να έδινε κάποια στοιχεία.


Ο κ. Κάτσικας πρόσθεσε ότι «σίγουρα αυτό που θα έδινε κάποια στοιχεία είναι το στικάκι, πάνω στο οποίο έγινε η μεταγραφή του αρχικού CD». Είπε επίσης ότι οι αλλαγές ημερομηνιών κατά τη μεταφορά από ένα αρχείο σε άλλο δεν μπορούν φανούν στις αποθηκευτικές μονάδες (CD, στικάκι, κ.λπ.).


Σε ερώτηση μέλους του δικαστηρίου εάν όταν από ένα αρχείο, όπως η λίστα Λαγκάρντ, διαγραφούν ορισμένα αρχεία, θα υπάρξει αυτόματη αναρρύθμιση των υπολοίπων αρχείων, η απάντηση του κ. Κάτσικα ήταν θετική.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, επισκέφθηκε την Ελλάδα για να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εστιάζοντας στο μεταναστευτικό, την περιφερειακή σταθερότητα και την ενεργειακή συνεργασία.
LIFO NEWSROOM