Το σενάριο για πρόωρες δημοτικές και βουλευτικές εκλογές

Το σενάριο για πρόωρες δημοτικές και βουλευτικές εκλογές Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
3

Σενάρια εκλογών και μάλιστα διπλών επανέρχονται σήμερα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου που αναφέρει ότι «η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, η οποία κατάφερε με τη συμφωνία της 15ης Ιουνίου να κερδίσει πολύτιμο πολιτικό χρόνο, έχει περιέλθει σε δραματική αδυναμία για να οδηγήσει το καραβάνι μπροστά».

Στόχος του κυβερνητικού επιτελείου, που ευελπιστεί σε μια πολιτική νηνεμία το καλοκαίρι, είναι να μπορέσει να διαχειριστεί τα επικοινωνιακά οφέλη της συμφωνίας και να παρουσιάσει το νέο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο εστιάζεται στην «επιστροφή στην ανάπτυξη».

Το δημοσίευμα σημειώνει πως παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ρισκάρει να βαδίσει για μεγάλο χρονικό διάστημα εντός της διακεκαυμένης ζώνης του 2018.

Ο Ελεύθερος Τύπος αναφέρει πως συνομιλητές του πρωθυπουργού, στο κυβερνητικό επιτελείο εκτιμούν πως «όσο νωρίτερα γίνουν οι εκλογές τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες ο ΣΥΡΙΖΑ να καταφέρει -γιατί όχι;- ακόμη και την επανεκλογή του».

Στη χειρότερη περίπτωση, λένε οι ίδιες πηγές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί, αλλά όχι με τη μεγάλη διαφορά που δίνουν σήμερα οι δημοσκοπήσεις, ενώ η Νέα Δημοκρατία θα κληθεί να εφαρμόσει τα σκληρά μέτρα που η σημερινή κυβέρνηση ψήφισε και πιθανότατα και ένα νέο Μνημόνιο μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος. Με τον τρόπο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει εξασφαλίσει την πολιτική του επιβίωση και «ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει καταφέρει να διασφαλίσει πολύτιμα πολιτικά εφόδια για να πάρει τη ρεβάνς στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση», τονίζουν αρμόδιες πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών για τις αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση περιλαμβάνεται διάταξη η οποία προβλέπει επίσπευση του χρόνου διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η διάταξη θα προβλέπει οι δημοτικές εκλογές να διεξαχθούν τον Μάιο του 2018, αντί για τον Μάιο του 2019, δηλαδή ένα χρόνο νωρίτερα. Αν οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν, αυτό σημαίνει πως στον ΣΥΡΙΖΑ πιθανότατα υπάρχουν σκέψεις για διπλές εκλογές (εθνικές και δημοτικές) την άνοιξη του επόμενου έτους και πάντως πριν από τη λήξη του προγράμματος.

Πολιτική
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Μακάρι να αντέξουν έναν ακόμα χρόνο. Μπορεί να βυθίσουν ακόμα περισσότερο τη χώρα στη μιζέρια και τη φτώχεια, αλλά θα είναι ένα πολύ χρήσιμο μάθημα για όλους τους εξυπνάκηδες, τους κουτοπόνηρους, τους ψεκασμένους και τους επαναστάτες της πορδής που τους ψήφισαν. Αξέχαστο μάθημα. ΑΛΕΞΗ ΒΑΣΤΑ
Σωστά όσο πιο γρήγορα έρθει το νεοδημοκρατικό success κόμμα του Κούλη στην εξουσία τόσο πιο γρήγορα θα επέλθει η ανάπτυξηΤέλος πάντων, καλό είναι γενικά να μην υπάρξουν Εκλογές πριν το τέλος του Προγράμματος και των Αξιολογήσεων τον Αύγουστο 2018. Δεν μας συμφέρει απο καμία άποψη. Τέλη του έτους ή αρχές 2019 τότε ναι ας το σκεφτούν αμα θέλουν...

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ