Προϋπολογισμός 2025: «Όχι» Τσίπρα στις αμυντικές δαπάνες - «Το διαψεύδουμε» απαντά το γραφείο του

Προϋπολογισμός 2025: «Όχι» Τσίπρα στις αμυντικές δαπάνες - Διαφοροποιήθηκε από την στάση του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
Ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή για τον προϋπολογισμό 2025/ Eurokinissi
0

Διαφορετική στάση από αυτή των κομμάτων τους στις δαπάνες του υπουργείου Άμυνας φέρεται να τήρησαν, κατά την ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό 2025, ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές της ΚΟ Νίκη, Νικόλαος Βρεττός και Νικόλαος Παπαδόπουλος.

Οι κύριοι Τσίπρας, Βρεττός και Παπαδόπουλος ψήφισαν «όχι» κατά την σχετική ψηφοφορία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ωστόσο, από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, διαψεύδεται ότι τις καταψήφισε.

«Έχουμε πλήρη συναίσθηση της συγκυρίας και των ευθυνών που απορρέουν από αυτή, παρά τις σοβαρές επιφυλάξεις μας για τα εξοπλιστικά προγράμματα που σχεδιάζει για το μέλλον η κυβέρνηση, αλλά και για τα σοβαρότατα ελλείμματα που υπάρχουν σήμερα στις ένοπλες δυνάμεις με ευθύνη της», ανέφερε νωρίτερα ο Σωκράτης Φάμελλος για τον προϋπολογισμό 2025.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και παραμένει η πραγματική αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας σύμφωνα με τη λαϊκή ετυμηγορία. Κρίνουμε κάθε φορά με γνώμονα τις ανάγκες της κοινωνίας και απαιτούμε από την κυβέρνηση, λογοδοσία και διαφάνεια», κατέληξε.

Οι δαπάνες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έλαβαν 258 θετικές ψήφους έναντι 41 αρνητικών (Σ=299), ενώ τα έξοδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας έλαβαν 244 ναι έναντι 55 όχι (Σ=299).

Υπέρ της ψήφισης των αμυντικών δαπανών είχαν ταχθεί η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελληνική Λύση, η ΚΟ Νίκη, η ΚΟ Σπαρτιάτες, και οι ανεξάρτητοι βουλευτές, μεταξύ των οποίων και οι 5 που εκφράζουν το Κίνημα Δημοκρατίας.

Διευρυμένη πλειοψηφία, τη μεγαλύτερη από όλα τα υπουργεία έλαβαν τα έξοδα των εξής υπουργείων:

  • Υπουργείο Υγείας: 167 ναι, 132 όχι (Σ=299)
  • Υπουργείο Παιδείας: 166 ναι, 132 όχι (Σ=298)
  • Υπουργείο Εσωτερικών: 160 ναι, 139 (Σ=299)
  • Υπουργείο Εξωτερικών: 160 ναι, 139 όχι (Σ=299) και
  • Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας: 160 ναι, 139 όχι (Σ=299)

Προϋπολογισμός 2025: Πέρασε με 159 «ναι»

Υπενθυμίζεται πως κυρώθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, μετά από ονομαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία, ο κρατικός προϋπολογισμός για το οικονομικό έτος 2025 με 159 ναι, έναντι 139 όχι (σε σύνολο 298 ψηφισάντων στα Έσοδα του Προϋπολογισμού), ενώ με μεγάλη πλειοψηφία υπερψηφίστηκαν οι αμυντικές δαπάνες και τα έξοδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Απουσίαζαν της ψηφοφορίας για τα Έσοδα του Προϋπολογισμού οι ανεξάρτητοι βουλευτές Αντ. Σαμαράς και Μ. Σαλμάς.

Στις 159 θετικές ψήφους προσμετρώνται οι 155 βουλευτές της ΝΔ και 4 ανεξάρτητοι βουλευτές, οι Ελ. Αυγενάκης, Χαρ. Κατσιβαρδάς, Γ. Ασπιώτης και Μ. Γαυγιωτάκης.

 
Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Προχωράμε στην πρόωρη εξόφληση του δανείου των 52,9 δισ. ευρώ που είχε λάβει η χώρα το 2010»

«Στόχος μας είναι έως το 2030 η Ελλάδα να μην έχει το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην Ευρώπη», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί νέα προσφυγική κρίση όπως του 2015

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις επιπτώσεις από επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές, προειδοποιώντας ότι μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM