Η ΝΔ πρότεινε να διαβιβαστεί στον εισαγγελέα το ηχητικό απόσπασμα της συνομιλίας του με τον Νίκο Παππά, που κατέθεσε ο Σάμπυ Μιωνή στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

 

Παράλληλα, η ΝΔ πρότεινε να διαβιβαστούν στον εισαγγελέα τα πρακτικά της κατάθεσης που είχε δώσει στην προανακριτική επιτροπή ο κ. Παππάς, καθώς οι διάλογοι που κατέθεσε ο κ. Μιωνής τη Δευτέρα διαφέρουν σημαντικά από τα όσα είχε πει ο πρώην υπουργός, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

 

Με την πρόταση της ΝΔ, για τη διαβίβαση του εν λόγω υλικού στον εισαγγελέα, συντάχθηκε το Κίνημα Αλλαγής. «Ακούσαμε για λεφτά, πολλά λεφτά. Ακούσαμε για μαγαζί με δική του ατζέντα, ακούσαμε να λένε να φέρει ο υπουργός την εισαγγελέα διαφθοράς, ακούσαμε να υπάρχει πρόσβαση σε φακέλους και δικογραφίες από πολιτικά πρόσωπα ενώ εκκρεμούν. Ακούσαμε για στοχοποίηση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι», είπε ο Θανάσης Πλεύρης για την ηχογραφημένη συνομιλία Παππά- Μιωνή, σύμφωνα με πηγή από το ΚΙΝΑΛ στην προανακριτική, την οποία επικαλείται το ΑΠΕ.

 

«Ανέχεστε οι του ΣΥΡΙΖΑ να είναι το κόμμα σας μαγαζί και μάλιστα ανέχεστε την ατζέντα Παπαγγελόπουλου και για λεφτά εάν δεν χαλάει τις δικές σας δουλειές; Μετά από όσα ακούσαμε σήμερα στην επιτροπή μας από το ηχητικό που μας εστάλη αλλά και με όσα διαφορετικά σχετικά είχε καταθέσει ο Νίκος Παππάς, αυτή τη στιγμή διαπιστώνουμε ότι οι διάλογοι μεταξύ του Νίκου Παππά και του Σάμπυ Μιωνή είναι διαφορετικοί και γι΄αυτό πρέπει να στείλουμε στον αρμόδιο Εισαγγελέα τα πρακτικά από την κατάθεση του Νίκου Παππά στην Επιτροπή και τους διαλόγους που πηγάζουν από το ηχητικό. Είναι εντελώς διαφορετικοί πάντως. Εάν τώρα ο κ. Παππάς θέλει να πει ότι αυτή η φωνή δεν είναι δική του, άλλο θέμα», συνέχισε ο κ. Πλεύρης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

 

«Είναι πολλά και συγκλονιστικά τα όσα ακούσαμε σήμερα. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να τα αφήσουμε έτσι», είπε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μπιάγκης. «Το χρωστάμε στην αλήθεια και στη Δημοκρατία. Τέτοια πράγματα δεν πρέπει να ξαναγίνουν στη χώρα μας και στη Δικαιοσύνη. Αυτός είναι ο ρόλος της Επιτροπής. Να αναδειχθεί όλη η αλήθεια. Συντασσόμαστε με την πρόταση της πλειοψηφίας», συμπλήρωσε.

 

Στο μεταξύ, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ζήτησε νέα προθεσμία, προκειμένου να μελετήσει τα έγγραφα που έχουν φτάσει τα τελευταία 24ωρα στην προανακριτική επιτροπή.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr