«Πόλεμος» για τους μετακλητούς - Το έγγραφο του Γεραπετρίτη και η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

«Πόλεμος» για τους μετακλητούς - Το έγγραφο του Γεραπετρίτη και η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
1

Το κόστος των μετακλητών στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έφτασε στα 17 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με έγγραφη απάντηση του υπουργού Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη προς τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Τα στοιχεία είχε ζητήσει με ερώτησή του το Κίνημα Αλλαγής, ζητώντας «τον αριθμό μετακλητών, αποσπασμένων υπαλλήλων και πάσης φύσεως συμβούλων και συνεργατών στα γραφεία των στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 έως το 2019 και το κόστος επιβάρυνσης του προϋπολογισμού».

Εκτός από τη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού στον πίνακα που ανήρτησε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, αναφέρεται αναλυτικά και το κόστος των μετακλητών στα γραφεία των Αλέκου Φλαμπουράρη, Δημήτρη Τζανακόπουλου και Γιάννη Δραγασάκη.

Αναλυτικά τα εν λόγω κόστη ήταν τα εξής:

- Γενική Γραμματεία πρωθυπουργού, 8.977.434,53 ευρώ

- Γραφείο Αντιπροέδρου της κυβέρνησης 1.896.463,10 ευρώ

- Γραφείο Υπουργού Επικρατείας 2.001.028,98 ευρώ

- Γραφείο Υφυπουργού στον πρωθυπουργό και Γραφείο Υπουργού Επικρατείας 1.488.470,99 ευρώ

- Γραφείο Υπουργού Επικρατείας 1.291.690,62 ευρώ

- Γραφείο Υφυπουργού στον πρωθυπουργό 1.258.562,12 ευρώ

ΣΥΡΙΖΑ: Επικοινωνιακά πυροτεχνήματα Κωνσταντινόπουλου - κυβέρνησης για τους μετακλητούς

Για «νέα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα Κωνσταντινόπουλου-κυβέρνησης για τους μετακλητούς» κάνουν λόγο πηγές του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρουν ότι «η Νέα Δημοκρατία με την αγαστή συνεργασία του κ. Κωνσταντινόπουλου από το ΚΙΝΑΛ, προσπαθούν εκ νέου να δημιουργήσουν εντυπώσεις με το χιλιοπαιγμένο έργο των μετακλητών».

Σημειώνουν μεταξύ άλλων, ότι «στο έγγραφο που φέρεται να έχει διαβιβάσει ο υπουργός Εσωτερικών, γίνεται αναφορά στη συνολική μισθολογική δαπάνη, χωρίς να διαχωρίζεται το κόστος των μετακλητών από τους μόνιμους υπαλλήλους που υπηρετούν στη γενική γραμματεία Πρωθυπουργού» και πως «ομοίως γίνεται αναφορά στη συνολική μισθολογική δαπάνη των υπουργών που υπάγονταν στον πρωθυπουργό χωρίς να γίνεται διάκριση μεταξύ των μετακλητών και των μόνιμων υπαλλήλων που υπηρετούν με απόσπαση».

Ειδικότερα, με άτυπο σημείωμά τους, οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν ότι «θα περιμέναμε από τον κ. Γεραπετρίτη ως υπουργό του κ. Μητσοτάκη, που στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι μετακλητοί του είχαν καταλάβει δύο ορόφους, αντί για επικοινωνιακά πυροτεχνήματα περί δήθεν αθρόων προσλήψεων, να δώσει τις απαιτούμενες απαντήσεις:

- την αυτοκρατορική δομή «Προεδρία της Δημοκρατίας του 'επιτελικού κράτους'» του με 450 απασχολούμενους!

- την αύξηση του αριθμού των μετακλητών της κυβέρνησης με το «επιτελικό κράτος» του.

- τις αυξήσεις των αποδοχών όλων των μετακλητών, ανεξαρτήτως προσόντων!

- την κατάργηση των ασυμβίβαστων για την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας στις θέσεις των μετακλητών.

- την κατάργηση της διαβάθμισης των θέσεων των μετακλητών, προβλέποντας (στο πλαίσιο της αριστείας προφανώς...) ως προϋπόθεση την απλή κατοχή απολυτηρίου Λυκείου».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μόνη κυβέρνηση που επέβαλε την πλήρη διαφάνεια και προχώρησε στον εξορθολογισμό του αριθμού και των αποδοχών των μετακλητών». Απαντώντας στους «ισχυρισμούς του κ. Γεραπετρίτη», οι πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν τα εξής:

«1. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που προχώρησε στην πλήρη καταχώριση των πάσης φύσεως μετακλητών στην Απογραφή, βάζοντας τέρμα στις μακροχρόνιες πρακτικές αδιαφάνειας των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

2. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που προχώρησε στη μείωση των αποδοχών των μετακλητών μέσω της ένταξής τους στο ενιαίο μισθολόγιο.

3. Στο έγγραφο που φέρεται να έχει διαβιβάσει ο υπουργός Εσωτερικών, γίνεται αναφορά στη συνολική μισθολογική δαπάνη χωρίς να διαχωρίζεται το κόστος των μετακλητών από τους μόνιμους υπαλλήλους που υπηρετούν στη γενική γραμματεία Πρωθυπουργού. Αλήθεια, μετακλητοί υπάλληλοι είναι οι μόνιμοι υπάλληλοι που υπηρετούν επί σειρά ετών στη διαχείριση του Μεγάρου Μαξίμου; Ο ΣΥΡΙΖΑ τους διόρισε;

4. Ομοίως γίνεται αναφορά στη συνολική μισθολογική δαπάνη των υπουργών που υπάγονταν στον πρωθυπουργό, χωρίς να γίνεται διάκριση μεταξύ των μετακλητών και των μόνιμων υπαλλήλων που υπηρετούν με απόσπαση. Ας εξηγήσει κάποιος σε όσους δυσκολεύονται να το κατανοήσουν, ότι οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται ούτως ή άλλως από τον κρατικό Προϋπολογισμό και η απόσπασή τους δεν προκαλεί περαιτέρω επιβάρυνση».

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε κάποια στιγμή, πόσα άτομα αποτελούσαν το προσωπικό της Υπηρεσίας που - υποτίθεται - βοηθούσε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΥΠΟ ΤΟΝ κ. ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗ (για τα τελευταία 2 τουλάχιστον χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ)Μία φορά θεώρησα χρήσιμο να επικοινωνήσω για ένα θέμα και έπεσα σε κατάσταση ...υπνηλίας.Σπίθες πετάγανε λέμε...Τώρα δε, φαίνεται ότι "έκλεισε" και η ιστοσελίδα τους. Οι μισθοί τσάμπα προφανώς. Κατά τα άλλα, πυροσβεστικά οχήματα παροπλισμένα ελλείψει πόρων για συντήρηση.