Σύμφωνα με ρεπορτάζ του TVXS, με διάταγμα που δημοσιεύτηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η γαλλική κυβέρνηση απαγορεύει στους πολίτες που συμμετέχουν σε διαδηλώσεις να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά τους.

Η υπουργός Εσωτερικών Μισέλ Αλιό Μαρί άρχισε να εξετάζει την επιβολή του συγκεκριμένου μέτρου μετά τα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν άτομα με κουκούλες στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο τον Απρίλιο.

Προβλέπεται, λοιπόν, πρόστιμο 1.500 ευρώ σε όποιον μετέχει σε διαδηλώσεις ή -και αυτό είναι το πρωτάκουστο- βρίσκεται κοντά σε διαδηλωτές σε δημόσιο δρόμο και καλύπτει ηθελημένα το πρόσωπό του για να μην αναγνωρίζεται, υπό συνθήκες που γεννούν το φόβο πρόκλησης επιθέσεων στη δημόσια τάξη. Το διάταγμα προβλέπει αν υπάρξει υποτροπή σε διάστημα ενός έτους αύξηση του προστίμου σε 3.000 ευρώ.

Την επόμενη εβδομάδα η γαλλική εθνοσυνέλευση θα εξετάσει πρόταση νόμου για την ποινικοποίηση της «συμμετοχής σε βίαιη συμμορία» και την επιβάρυνση της ποινής για το συγκεκριμένο αδίκημα στην περίπτωση κάλυψης του προσώπου.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr