Πηγές Μαξίμου: Είμαστε ικανοποιημένοι για την τήρηση των κόκκινων γραμμών

Πηγές Μαξίμου: Είμαστε ικανοποιημένοι για την τήρηση των κόκκινων γραμμών Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

Ζητήματα που αφορούν στο κυβερνητικό έργο εξετάστηκαν στη σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών υπό τον πρωθυπουργό, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αποτιμήθηκε θετικά η πορεία της διαπραγματευτικής διαδικασίας στην πορεία προς το Eurogroup, με τις ίδιες πηγές να σημειώνουν ότι το υπάρχον θετικό κλίμα ενισχύεται από τα νέα στοιχεία της Eurostat και τις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων και πως σε αυτό το πλαίσιο, αντί των προληπτικών μέτρων, βάση της συζήτησης αποτελεί η ελληνική πρόταση για μηχανισμό αυτόματης δημοσιονομικής διόρθωσης.

Κατά τη σύσκεψη επίσης εξετάστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες αναφορικά με τη διαδικασία ψήφισης του σχεδίου νόμου για την ασφαλιστική και φορολογική μεταρρύθμιση στη Βουλή. Οι πηγές της κυβέρνησης τονίζουν ότι «διαπιστώθηκε με ικανοποίηση η τήρηση των κόκκινων γραμμών που τέθηκαν κατά τη σχετική διαπραγμάτευση και συμφωνία, όταν μάλιστα πολλοί έσπευσαν να χαρακτηρίσουν μονομερή ενέργεια την κατάθεση του σχεδίου νόμου στη Βουλή».

Σε σχέση με την προσφυγική κρίση, διαπιστώθηκε με ικανοποίηση η τήρηση της σχετικής Συμφωνίας με την ΕΕ από την πλευρά της Τουρκίας, καθώς και ο πλήρης μηδενισμός των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών κατά τις 6 τελευταίες ημέρες.

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά τη δραστηριότητα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και τις εντάσεις στις Οινούσσες, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι η κυβέρνηση τις παρακολουθεί με προσοχή αλλά και ψυχραιμία, ενώ προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε διπλωματικό επίπεδο. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι οι υπερβολές και η παραπληροφόρηση σχετικά με τα γεγονότα δε συμβάλλουν στην κατάλληλη διαχείριση του ζητήματος.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

LiFO politics / Βασίλης Κικίλιας: «Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

Ο υπουργός Ναυτιλίας μιλά στο LiFO Politics για τις επιπτώσεις της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή στην ελληνική ναυτιλία, την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και τον ρόλο του Λιμενικού Σώματος.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Πολιτική / Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Η υπόθεση, που αφορά ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις και φέρεται να αγγίζει και τον επίσης πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, έχει ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Πολιτική / Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Η πρόταση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε - Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση που συνυπέγραψαν οι ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, της «Νίκης», της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς και 6 ανεξάρτητοι βουλευτές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ