Πέτσας: Τι θα αλλάξει στο ωράριο & την απαγόρευση κυκλοφορίας στις γιορτές - Ίσως καθυστερήσει η άρση μέτρων

Πέτσας: Τι θα αλλάξει στο ωράριο & την απαγόρευση κυκλοφορίας στις γιορτές - Ίσως καθυστερήσει η άρση μέτρων Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Πιθανές αλλαγές στα ωράρια του lockdown εν μέσω εορτών. 

Μέχρι το Σάββατο θα έχουν ανακοινωθεί οι αποφάσεις για το άνοιγμα των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, γνωστοποίησε προ ολίγου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, που αναφέρθηκε στις ενδεχόμενες αλλαγές στο ωράριο και την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Για την απαγόρευση κυκλοφορίας

 

Όπως είπε, η κίνηση τις ημέρες των εορτών, το ωράριο και η βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας θα τροποποιηθούν ανάλογα με το ενδεχόμενο άνοιγμα του λιανεμπορίου και, εφόσον ανοίξουν τα καταστήματα, «φυσικά και θα υπάρξει μία επέκταση» με γνώμονα τη λειτουργία των καταστημάτων. 

Πώς θα γιορτάσουμε

Σε ό,τι αφορά την παραμονή Χριστουγέννων, την ημέρα των Χριστουγέννων, το βράδυ του ρεβεγιόν και ανήμερα την Πρωτοχρονιά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «θα υπάρξει κάποια διευθέτηση», για τον εορτασμό κατ' οίκον το πολύ με μία ακόμα οικογένεια και σε κάθε περίπτωση με ανώτατο όριο τα εννέα άτομα. 

Το πρωί έγινε μια σύσκεψη για τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα ακολουθήσουν κι άλλες καθώς υπάρχει μεν πτώση στους δείκτες των κρουσμάτων και των νοσηλειών, αλλά δεν θεωρείται ικανοποιητική. «Αυτή η αργή βελτίωση μας έχει φέρει σε καθυστέρηση στην άρση των περιοριστικών μέτρων. Ενδεχομένως να καθυστερήσουν και άλλο. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να κάνουμε οποιαδήποτε κίνηση για άνοιγμα κάποιων τομέων της οικονομικής δραστηριότητας με πολλή προσοχή για να αποφύγουμε να ανοίξουμε χωρίς ασφάλεια».

Όσο για την λειτουργία των εκκλησιών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε ότι χθες έγινε μια καλή συζήτηση μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου εκτιμώντας πως θα εξευρεθεί μια «χρυσή τομή». 

Τέλος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αλλάξει το όριο της δεκαήμερης καραντίνας που έχει τεθεί για τους Έλληνες που επιστρέφουν από το εξωτερικό για τις γιορτές.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Μήνυμα του πρωθυπουργού για τη συμπλήρωση 51 ετών από την τουρκική εισβολή – Σαφές κάλεσμα για πρόοδο στις διακοινοτικές συνομιλίες, στον απόηχο της επίσκεψης Ερντογάν στα Κατεχόμενα
LIFO NEWSROOM
Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM