Πέτσας για Τραμπ: Μεγάλο το βάρος των ΗΠΑ για να μην το ζυγίζει κανείς

Πέτσας για Τραμπ: Μεγάλο το βάρος των ΗΠΑ για να μην το ζυγίζει κανείς Facebook Twitter
0

Είναι μεγάλο το βάρος των ΗΠΑ για να μην το ζυγίζει κανείς, υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σχετικά με τις πρόσφατες επαφές του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο κ. Πέτσας τόνισε ότι δείχνει το ενδιαφέρον των ΗΠΑ προκειμένου να μην υπάρχουν εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και να αντιμετωπιστεί η τουρκική προκλητικότητα.

Ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι είναι ξεκάθαρο σε όλους, ότι το συμφέρον των ΗΠΑ δεν συνάδει με εντάσεις στην περιοχή μας, το έχουν διαμηνύσει πολλές φορές σε όλους τους τόνους.


Ερωτηθείς αν οι κινήσεις του Αμερικανού πρόεδρου θα βοηθήσουν να αλλάξει στάση ο Ταγίπ Ερντογάν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι το βάρος των ΗΠΑ είναι μεγάλο για να μη το ζυγίζει κάνεις.

Σε δεύτερο τηλεφώνημα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη προχώρησε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ ύστερα από τον πρώτο κύκλο επαφών που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος επικοινώνησε εκ νέου με τον Έλληνα πρωθυπουργό προκειμένου να τον ενημερώσει για την εξέλιξη της συζήτησης που είχε με τον Τούρκο Πρόεδρο διαβεβαιώνοντάς, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ότι η Άγκυρα έχει καταστεί αποδέκτης της όχλησης της Ουάσινγκτον για όσα συμβαίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μάλιστα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ εκδήλωσε προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη την επιδίωξή του για αποκλιμάκωση της έντασης.

Σημειώνεται ότι κατά την πρώτη επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο, ο κ. Μητσοτάκης είχε θέσει το ζήτημα των αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Τουρκίας, που βάζουν σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και δοκιμάζουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ