Κατηγορηματική στο ότι δεν θα υπάρξει ενδεχόμενο απολύσεων μη εμβολιασμένων πολιτών εμφανίστηκε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

 

«Δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα» απάντησε ερωτηθείσα για το θέμα η κ. Πελώνη, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, επισημαίνοντας πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει το πλαίσιο, αναφορικά με τον εμβολιασμό των υγειονομικών.

 

«Ο πρωθυπουργός έθεσε σαφώς πλαίσιο στη Βουλή την περασμένη Τρίτη, αφορά υγειονομικούς και εργαζόμενους σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων», είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως πρόκειται για μία «ζωηρή συζήτηση» στην οποία κατατίθενται όλες οι απόψεις.

 

Παράλληλα, επισήμανε ότι καταγράφεται ήδη αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτων, πτώση στον δείκτη μεταδοτικότητας, μείωση των νοσηλειών και των διασωληνωμένων συμπολιτών μας. Διαπιστώνεται ταυτόχρονα ότι η συντριπτική πλειονότητα των συμπολιτών μας που νοσηλεύονται, που ασθενούν βαριά στις εντατικές είναι ανεμβολίαστοι. Κι αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να αγνοείται από κανέναν».

 

Η ίδια σημείωσε ότι αποδεικνύεται ήδη στην πράξη ότι ο εμβολιασμός λειτουργεί σαν ασπίδα προστασίας, χτίζει τείχος ανοσίας στην κοινότητα και λειτουργεί σαν κλειδί για το άνοιγμα οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων. Η ίδια δήλωσε πως η επιχείρηση Ελευθερία προχωρά με «τρόπο υποδειγματικό και γρήγορους ρυθμούς».

 

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, γίνονται περίπου 100.000 εμβολιασμοί την ημέρα και συνολικά έχουν ήδη ξεπεράσει τα 6,5 εκατομμύρια. Περισσότεροι από 4.100.000 έχουν ήδη λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση ενώ περισσότεροι από 2,5 εκατ. έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Χθες άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για τους συμπολίτες μας ηλικίας 25-29 ετών και σύντομα θα ανοίξει και για την ηλικιακή ομάδα 18-24. Από τα τέλη του μήνα θα ξεκινήσει και η επιχείρηση εμβολιασμού των συμπολιτών μας που δεν μπορούν να μετακινηθούν με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson».

 

«Κοινός στόχος τώρα είναι να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης σε όλες τις ηλικιακές ομάδες».