Παυλόπουλος σε Μέρκελ: Πάγια θέση της Ελλάδας η καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων

Παυλόπουλος σε Μέρκελ: Πάγια θέση της Ελλάδας η καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Το ζήτημα του κατοχικού δανείου και των γερμανικών αποζημιώσεων έθιξε στην αρχή της συνάντησής του με την Άνγκελα Μέρκελ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. 

Όπως υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος στην Γερμανίδα καγκελάριο, οι πάγιες ελληνικές διεκδικήσεις παραμένουν «νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες».

«Οι Έλληνες αποδείξαμε πόσο συνειδητοποιημένοι Ευρωπαίοι είμαστε. Κάναμε πολλές θυσίες σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο», είπε ο πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας.

«Η Γερμανία και εσείς προσωπικά στηρίξατε πολλαπλώς την πορεία της Ελλάδος για την έξοδο από τα μνημόνια (...) αλλά αυτό ήταν καλό και για την Γερμανία και τόνωσε και το δικό σας ηγετικό προφίλ», πρόσθεσε ο Προκόπης Παυλόπουλος. 

«Το οικοδόμημα της Ευρώπης κινδυνεύει από μορφώματα λαϊκισμού (...) Στηρίζοντας την Ελλάδα, στηρίζετε την Ευρώπη», τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος που επισήμανε τον κρίσιμο ρόλο των επερχόμενων ευρωεκλογών.

Μέρκελ: Νέα φάση μετά τα μνημόνια

«Έχουμε απόλυτη ευθύνη για την ιστορική υποχρέωση και ευθύνη για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών να στηρίξουμε την Ελλάδα προς όφελος των δύο κρατών», διαβεβαίωσε η Άνγκελα Μέρκελ στην απάντηση της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Η Ελλάδα ξεκινά μια νέα φάση μετά τα μνημόνια και η Γερμανία θα στηρίξει αυτή τη νέα φάση».

«Οι ελληνογερμανικές σχέσεις έχουν εξελιχθεί και είναι μεγάλο το ενδιαφέρον η Ελλάδα όχι μόνο να παραμείνει, αλλά να είναι και ισχυρό μέλος της ΕΕ».

«Χαιρόμαστε που η Ελλάδα ολοκλήρωσε τα προγράμματα και ξεκινά μία νέα φάση που θα στηρίξουμε, σε οικονομικό επίπεδο. Ελπίζουμε η οικονομική ανάπτυξη να έχει αντίκτυπο σε όλους τους πολίτες. Θα αντιμετωπίζουμε από κοινού τις προκλήσεις της Ευρώπης».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM