ΠΑΣΟΚ: Η συγκυβέρνηση έχει περιέλθει σε απόλυτο αδιέξοδο

ΠΑΣΟΚ: Η συγκυβέρνηση έχει περιέλθει σε απόλυτο αδιέξοδο Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
3

Η συκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχει περιέλθει σε απόλυτο αδιέξοδο και δεν έχει κανένα ολοκληρωμένο σχέδιο, εκτιμά το ΠΑΣΟΚ. Σε ανακοίνωση με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και τον επικεφαλής του Eurogroup Γέρουν Ντέισελμπλουμ, το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι η συγκυβέρνηση έχει κάνει την επιλογή της ρήξης και του αδιεξόδου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Οι σημερινές δηλώσεις του Προέδρου του Eurogroup, κ.Ντάισελμπλουμ, σε αντίστιξη προς τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών κ. Βαρουφάκη και υπό το φως των σημερινών ανακοινώσεων του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών, αποτύπωσαν την εικόνα του απόλυτου αδιεξόδου στο οποίο έχει δυστυχώς περιέλθει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ, εγκλωβισμένη στις εύκολες και επιπόλαιες θέσεις της που βεβαίως ψήφισε ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος .

Το πλαίσιο της Ευρωζώνης κατέστη απολύτως σαφές :

Δεν υπάρχει τίποτα άλλο πέρα από την υφιστάμενη παράτασή του προγράμματος μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. Η ολοκλήρωση του προγράμματος ή έστω η επέκταση της παράτασης του, η καταβολή των εκκρεμών δόσεων και η μετάβαση στη νέα φάση της προληπτικής πιστωτικής γραμμής (που είναι η καλή εκδοχή) ή ενός τρίτου μνημονίου (που είναι η κακή εκδοχή) προϋποθέτει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης της τρόικας .

Καμία συζήτηση περί περαιτέρω ελάφρυνσης του χρέους (όπως έχει αποφασίσει το Eurogroup ήδη από το Φεβρουάριο του 2012) δεν ανοίγει, αν δεν προηγηθεί η οριστικοποίηση του πλαισίου στο οποίο κινείται η Ελλάδα και δεν υπάρχει άλλο φόρουμ συζήτησης για τα θέματα αυτά εκτός του Eurogroup.

Η Ευρωζώνη είναι έτοιμη να συνεχίσει τη βοήθεια και τη στήριξη προς την Ελλάδα, αν αυτή τη ζητήσει, αποδεχόμενη τους σχετικούς όρους, αλλά προφανώς η Ευρωζώνη ούτε θέλει ούτε μπορεί να επιβάλλει τη βοήθειά της.

Απέναντι στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση λέει πλέον επισήμως και διεθνώς ότι :

Δεν αποδέχεται το πρόγραμμα καθ´ εαυτό, άρα ούτε την επέκταση της παράτασής του μετά το τέλος Φεβρουάριου και δεν την ζητά.

Δεν ζητά και δεν χρειάζεται τις εκκρεμείς και προφανώς και τις εναπομένουσες δόσεις, χωρίς να διευκρινίζει πως θα καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας.

Δεν αποδέχεται την τρόικα, αλλά αποδέχεται χωριστά αφενός μεν το δίδυμο Ευρωπαϊκής Επιτροπής / ΕΚΤ, αφετέρου δε το ΔΝΤ, δηλαδή απορρίπτει μετά βδελυγμίας το 3 αλλά αποδέχεται θεσμικά το 2+1!

Αλλάζει ήδη μονομερώς το μακροοικονομικό πλαίσιο και τους δημοσιονομικούς στόχους της χώρας, χωρίς προφανώς να περιμένει τη συμφωνία της Ευρωζώνης , της ΕΚΤ και του ΔΝΤ .

Ο ελληνικός λαός ψήφισε πολιτικές δυνάμεις που του είπαν ότι έχουν ένα άλλο σχέδιο που οδηγεί σε κάτι καλύτερο και όχι πολιτικές δυνάμεις που δεν έχουν κανένα ολοκληρωμένο σχέδιο, ούτε Α ούτε Β, και έχουν κάνει την επιλογή της ρήξης και του αδιεξόδου.

Ο ελληνικός λαός ψήφισε για την προοπτική και το μέλλον των παιδιών του με ασφάλεια και όχι για να επιδείξει για λίγες ημέρες την αυταρέσκειά του οποιοσδήποτε υπουργός στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, μέχρι να προσγειωθεί στην πραγματικότητα μαζί δυστυχώς με τη χώρα.

Σε λίγο συμπληρώνονται πέντε ημέρες από το σχηματισμό της κυβέρνησης. Πέντε ημέρες ενθουσιασμού, φαινομενικά. Ουσιαστικά όμως πέντε ημέρες μεγάλης διακινδύνευσης για όσα κατάφερε με πέντε ολόκληρα χρόνια θυσιών ο ελληνικός λαός.

Μήπως πρέπει σιγά σιγά να σοβαρευόμαστε και να οργανωνόμαστε ως χώρα; Το ερώτημα δεν απευθύνεται μόνο στην κυβέρνηση, αλλά σε όλους εκείνους που την ενθαρρύνουν στην αναπαραγωγή ψευδαισθήσεων και στην αδυναμία κατανόησης της πραγματικότητας.»

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η προσπάθειά μου να βοηθήσω τους συμπολίτες μου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με παράνομες πράξεις

Πολιτική / Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η προσπάθειά μου να βοηθήσω δεν έχει καμία σχέση με παράνομες πράξεις»

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Θα ζητήσουμε από την ΕΕ ζητήσουμε ρητές αναφορές στο παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Θα ζητήσουμε από την ΕΕ ζητήσουμε ρητές αναφορές στο παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο

«Η Ελλάδα έχει ήδη κινητοποιήσει και της Ένοπλες Δυνάμεις έτσι ώστε να υπάρχει μια αποστολή επιτήρησης των λιβυκών αρχών έξω από τα χωρικά ύδατα» δήλωσε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Αυτός είναι ο χάρτης για τις τουρκικές έρευνες για πετρέλαιο

Πολιτική / Αυτός είναι ο χάρτης για τις τουρκικές έρευνες για πετρέλαιο

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε το μνημόνιο «παράνομο, ανυπόστατο και απαράδεκτο», τονίζοντας ότι «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα»
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων από προϊόντα καπνού και αλκοόλ

Πολιτική / Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων από προϊόντα καπνού και αλκοόλ

Βασικό αντικείμενο του νομοσχεδίου είναι η αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την πώληση, προσφορά και διάθεση προϊόντων καπνού και αλκοόλ
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Σχεδιάζουμε να δαπανήσουμε για την άμυνα σε 12 χρόνια πάνω από 25 δισ. ευρώ

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Σχεδιάζουμε να δαπανήσουμε για την άμυνα σε 12 χρόνια πάνω από 25 δισ. ευρώ

«Το νόημα μιας συμμαχίας είναι να διασφαλιστεί ότι υπάρχει δίκαιη κατανομή των βαρών και ότι δεν υπάρχει η αίσθηση ότι ορισμένες χώρες μπορούν να παρεκκλίνουν» δήλωσε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Κοίτα ρε που οι ΠΑΣΟΚοι θα μας κάνουν να συμπαθήσουμε τον Τσίπρα !Ρε "τζιμάνια", μόνοι σας το λέτε... 5 μέρες υπάρχει η κυβέρνηση. Πιο "αδιέξοδο" και κουραφέξαλα; Πραγματικά δεν ξέρω αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάποιο σχέδιο (το ελπίζω αλλιώς την ...μαμήσαμε) αλλά ως τώρα οι κινήσεις των Τσίπρα-Βαρουφάκη φαίνονται συνειδητές και σχεδιασμένες και όχι απλώς σαν μια προσπάθεια να μη φανούν λίγοι απέναντι στις προεκλογικές τους δεσμεύσεις. Είναι αδύνατο π.χ. ο Βαρουφάκης να μην αντιλαμβάνεται την αίσθηση που προκάλεσε η δήλωσή του σήμερα. Γιατί ήταν μια δήλωση απευθυνόμενη στον Νταισενμπλουμ, με διεθνείς προεκτάσεις και όχι μια προεκλογική δήλωση σε μια συνάντηση μιας τοπικής. Το ξέρει λοιπόν και προφανώς το επιδιώκει.Αν λοιπόν υπάρχει αδιέξοδο θα το δούμε και μάλιστα δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός. Αλλά να μιλάνε για αδιέξοδο από την πρώτη κίνηση της παρτίδας και μάλιστα αυτοί που μας έφεραν ως εδώ... ε πάει πολύ !