Παπαγγελόπουλος: Μακρύ χέρι του Σαμαρά η Ράικου- «Άθλιες αναφορές του Ρασπούτιν», απαντά η εισαγγελέας

Παπαγγελόπουλος: Μακρύ χέρι του Σαμαρά η Ράικου- «Άθλιες αναφορές του Ρασπούτιν», απαντά η εισαγγελέας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Κατά της Ελένης Ράικου στράφηκε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, τη δεύτερη ημέρα της κατάθεσής του ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής.

«Ο Αντώνης Σαμαράς είχε πάντοτε ευνοήσει την κ. Ράικου, με παρεμβάσεις του στη Δικαιοσύνη. Σε αντάλλαγμα αυτής της εύνοιας, η Ράικου κατέθεσε σε βάρος μου. Είναι το μακρύ χέρι του κ. Σαμαρά», είπε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική λειτουργό, σύμφωνα με πηγή του ΣΥΡΙΖΑ που επικαλείται το ΑΠΕ.

«Όλη η ΝΔ είχε γνώση της σχέσης Ράικου-Σαμαρά. Είναι η κ. Ράικου, που τόλμησε να ισχυριστεί ότι της ασκούσα τρομοκρατία, εκείνη που μου είχε ζητήσει να την φέρω σε επαφή με τον Σαμαρά για να βοηθήσει τα παιδιά της να πάρουν υποτροφία σπουδών στην Αμερική. Αρνήθηκα να της κάνω οποιοδήποτε ρουσφέτι, παρότι γίνεται βδέλλα όταν κάτι θέλει. Όμως την έφερα σε επαφή με τον κ. Σαμαρά και έγιναν κολλητοί. Ο Σαμαράς την έκανε Εισαγγελέα Διαφθοράς και τα παιδιά της πήραν υποτροφία στην Αμερική. Δεν ξέρω αν αυτό έγινε τελικά με την βοήθεια του. Ρωτήστε τους», ανέφερε ακόμη ο κ. Παπαγγελόπουλος, σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ.

«Ο "Ρασπούτιν" υπάρχει μόνο στις διεστραμμένες φαντασιώσεις της κυρίας Ράικου. Το επαναλαμβάνω: Αποδείχθηκε από τη διαδικασία ενώπιον σας ότι ο "Ρασπούτιν" υπάρχει μόνο στις διεστραμμένες φαντασιώσεις της κυρίας Ράικου», είπε στην κατάθεσή του ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός χαρακτήρισε ψευδή τον ισχυρισμό της Ελένης Ράικου πως έμεινε έκπληκτη από την επίσκεψη της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου στο γραφείο της τον Φεβρουάριο του 2017 και την ερώτηση της δημοσιογράφου αν είχε στοιχεία για την ανάμιξη πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Novartis. «Η Ελένη Ράικου από το Δεκέμβριο του 2016 είχε στοιχεία για την ανάμιξη πολιτικού προσώπου», είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ο οποίος χαρακτήρισε ψευδή και τον ισχυρισμό της κ. Ράικου ότι εκείνος, σε τηλεφώνημά του την πίεσε να στείλει στη Βουλή δικογραφία για πολιτικά πρόσωπα. «Η κ. Ράικου κατέθεσε στην επιτροπή σας πως εγώ την πήρα στο τηλέφωνο και την ρώτησα αν υπάρχει ανάμιξη πολιτικών προσώπων. Σε εσάς κατέθεσε ότι τότε μου είχε απαντήσει αρνητικά. Πώς λοιπόν επανήλθα με νέο τηλεφώνημά μου και την πίεσα να ασκήσει διώξεις; Αφού μου το είχε αποκλείσει», είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ως προς τα ειδικότερα σημεία των καταθέσεων και των αναφορών της Ελένης Ράικου σε βάρος του, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος επισήμανε πως:

- Η κ. Ράικου έδωσε την πρώτη της κατάθεση, στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που χειριζόταν την έρευνα για το αν υπήρξαν παρατυπίες στη διενέργεια της προκαταρκτικής ποινικής έρευνας για την υπόθεση Νοvartis, Λάμπρο Σοφουλάκη τον Σεπτέμβριο του 2019. Στην κατάθεση εκείνη δεν είπε τίποτα για τον "Ρασπούτιν" που κινούσε τα νήματα στο χώρο της δικαιοσύνης. Λίγη ώρα αφότου είχε αποχωρήσει από το γραφείο του κ. Σοφουλάκη, επέστρεψε και «στο ξεκάρφωτο, χωρίς να έχει προηγηθεί ερώτηση, έθεσε το θέμα της αντιδικίας του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή και της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου».

«Πώς η κ. Ράικου είχε γνώση της αστικής αντιδικίας Μιωνή-Παπαδάκου; Πώς μπορούσε να γνωρίζει την αντιδικία ενός επιχειρηματία, που δεν ζει στην Ελλάδα αλλά στο εξωτερικό, με μια δημοσιογράφο; Με ποιον μιλάει; Μιλάει με τον επιχειρηματία; Μιλάει με τους προστάτες του επιχειρηματία; Πώς ήξερε εκ προοιμίου για μια υπόθεση στην οποία δεν είχε πρόσβαση; Πώς ήξερε αν τα δημοσιεύματα της κ. Παπαδάκου ήταν "ψευδή"; Είχε βγει απόφαση; Αυτό είναι ένας ακόμη λόγος που η προανακριτική επιτροπή πρέπει να καλέσει ως μάρτυρα την Γιάννα Πααδάκου», είπε, σύμφωνα με πηγή του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παπαγγελόπουλος που πρόσθεσε ότι με τον τρόπο αυτό, η Ελένη Ράικου «έβαλε στο κάρδο τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή και δημιούργησε τις συνθήκες για να προσέλθει στην προανακριτική ο κ. Μιωνής.

Ράικου: «Άθλιες αναφορές του "Ρασπούτιν"»

Τα λεγόμενα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου- ιδιαίτερα η αναφορά στα παιδιά της- προκάλεσαν την αντίδραση της Ελένης Ράικου.

«Ήταν και είναι αδιανόητο για μένα να εμπλέκονται σε οποιαδήποτε υποθέσεις, οικογένειες και παιδιά. Όμως, μετά τις άθλιες αναφορές του "Ρασπούτιν" στα παιδιά μου και στις σπουδές τους και προς αποκατάσταση της τρωθείσας τιμής τους, αναγκάζομαι να δηλώσω ότι είμαι υπερήφανη που σπούδασαν και σπουδάζουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αποκλειστικά με έξοδα δικά μου και του συζύγου μου, υποτροφία και από δική τους εργασία. Είμαι όμως υποχρεωμένη να ρωτήσω τον Ρασπούτιν και να απαντήσει αυτός δημοσίως:

Πρώτον, πώς διορίστηκε η κόρη του ως υπάλληλος στη Βουλή των Ελλήνων και πόσο συνήθης είναι ένας τέτοιος διορισμός; Δεύτερον, πώς ο δικηγόρος γιος του, επί υπουργίας του προσλήφθηκε σε μεγάλη συστημική τράπεζα και στη συνέχεια στα ΕΛΠΕ, με ιδιαίτερα παχυλό μισθό και προνόμια;

Όσο για τα λοιπά, που φέρεται πως είπε, επιφυλάσσομαι...», ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 

 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ