Παπαδημούλης: «Πέρασαν τροπολογία που απαλλάσσει τους τραπεζίτες για τα δάνεια σε Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ»

Παπαδημούλης: «Πέρασαν τροπολογία που απαλλάσσει τους τραπεζίτες για τα δάνεια σε Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ» Facebook Twitter
2

Τροπολογία-σκάνδαλο που πέρασε μέσα σε 5 λεπτά από τη βουλή την περασμένη Πέμπτη και απαλλάσσει τους τραπεζίτες από τα δάνεια που έδωσαν σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει ο Δημήτρης Παπαδημούλης.  Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη την τροπολογία έφεραν την τελευταία στιγμή τρείς βουλευτές της Ν.Δ., ώστε να μην προλάβει να αντιδράσει το Σώμα, ούτε να ζητηθεί ονομαστική ψηφοφορία.

Σε δήλωσή του αναφέρει ότι «κατά τη διάρκεια ψήφισης του επενδυτικού νόμου την περασμένη Πέμπτη, πέρασε στο τέλος της συνεδρίασης μια βουλευτική τροπολογία της ΝΔ, την οποία είχαν ετοιμάσει όχι εκείνοι που την υπέγραψαν, αλλά η ίδια η τρικομματική συγκυβέρνηση, με την οποία απαλλάσσονται από την ενδεχόμενη δίωξη για απιστία τα μέλη της διοίκησης τραπεζών που έδωσαν δάνεια σε νομικά πρόσωπα, όπως είναι τα κόμματα. Απαλλάσσονται δηλαδή όσοι έδωσαν θαλασσοδάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ χωρίς εγγυήσεις σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Παπαδημούλης επισημαίνει ότι «η υποβολή της συγκεκριμένης τροπολογίας έγινε πέντε λεπτά πριν λήξει η ψηφοφορία στη Βουλή όταν ήταν πλέον αδύνατο να ελέγξει κανείς τι προτείνεται, και ασφαλώς, να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, από τρεις βουλευτές της ΝΔ, τους κ.κ. Τσουμάνη, Σταμενίτη και Χριστογιάννη».

Τονίζει δε ότι «με αυτόν τον τρόπο, τα δάνεια που έδωσαν οι κομματικές διοικήσεις των τραπεζών ύψους άνω των 200 εκατ. ευρώ στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, δεν θα ερευνηθούν ποτέ ποινικά και δεν θα αποδοθούν οι ευθύνες. Την ίδια ώρα δηλαδή που η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν λεφτά για τη σύνταξη, το μισθό, την παιδεία, την υγεία, βρίσκει τρόπους ν’ αθωώνει υπευθύνους».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη «αυτή η σκανδαλώδης κυβερνητική μεθόδευση επιδιώκει να ακυρώσει τη διερεύνηση της τραπεζικής δανειοδότησης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που έχει ήδη ξεκινήσει από τους οικονομικούς εισαγγελείς κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, οι οποίοι έχουν ήδη καλέσει τους οικονομικούς υπευθύνους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να εξεταστεί η υπέρογκη και χωρίς τις απαιτούμενες εγγυήσεις δανειοδότηση των δύο κομμάτων από σειρά τραπεζών (Αγροτική, MIG, κλπ)».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει τονίζοντας ότι το κόμμα του «θα εξαντλήσει όλα τα νομικά και πολιτικά μέσα για την ακύρωσή της. Ο ελληνικός λαός απαιτεί να επιστραφούν τα δανεικά από τα κόμματα και να εξεταστούν και να αποδοθούν οι ευθύνες όσων συνέπραξαν σε διαβλητές μεθοδεύσεις».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Μεσολόγγι: «Η κατανόηση αποτελεί χρέος μας καθώς η ιστορία είναι καθρέφτης»

«Όσο οδεύουμε πιο βαθιά σε έναν αβέβαιο 21ο αιώνα, τόσο περισσότερο η Έξοδος χρησιμεύει ως οδηγός προς το μέλλον», είπε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των σημερινών εκδηλώσεων
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Η χώρα ανήκει στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Έτσι συμπεριφερόντουσαν μέχρι τώρα, έτσι θα συνεχίσουν να συμπεριφέρονται αυτοί που γεννήθηκαν με το θείο δικαίωμα να μας εξουσιάζουν.Να τους ξαναψηφίσετε όμως γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει λύσεις ενώ αυτοί (όπως βλέπετε) έχουν μια χαρά λύσεις... για τους εαυτούς τους και το πώς θα γλυτώσουν την φυλακή.