ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Παναγιωτόπουλος για προσφυγικό: Θα «σφραγίσουμε» τον Έβρο

Παναγιωτόπουλος για προσφυγικό: Θα «σφραγίσουμε» τον Έβρο Facebook Twitter
0

Αλλαγές στα μέτρα επιτήρησης σε Έβρο και Αιγαίο προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, εκτιμώντας ότι το προσφυγικό «θέλει διαχείριση σε πολλά επίπεδα», κάνοντας παράλληλα λόγο για «έξαρση» των μεταναστευτικών ροών.


Ο κ. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, δήλωσε πως το πρόβλημα δεν εντοπίζεται τόσο στον Έβρο όσο στα νησιά, τονίζοντας ότι θα υπάρξουν «περισσότερα παρατηρητήρια, εντατικότερη διαδικασία επιτήρησης και περισσότερα μέσα περιπολίας παντού».

«Από τον Έβρο δεν περνάνε χιλιάδες περνάνε πολύ λιγότεροι. Και οσονούπω δεν θα περνάει κανείς γιατί θα σφραγιστεί ο Έβρος. Κάτι τέτοιο όμως δεν μπορεί να γίνει στα νησιά. Θα κάνουμε ότι πιο κοντινό υπάρχει σε αυτό. Κατ' αρχήν σε όλο το μήκος και πλάτος των συνόρων χερσαίων και θαλασσίων θα αυξηθούν όλα τα μέσα επιτήρησης. Σκοπός η αποτροπή. Δεν είμαι σίγουρος ότι η αυστηρότερη επιτήρηση και η εντατικότερη επιτήρηση θα φέρει και την πλήρη αποτροπή. Νομίζω όμως ότι σε πρώτη φάση θα σφίξουν τα λουριά», τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Είτε το θέλουμε είτε όχι για λόγους που ανάγονται και σε γεωπολιτικά παιχνίδια επί των οποίων δεν έχουμε τον έλεγχο – αποφάσεις άλλων είναι – αυτήν τη στιγμή έχει ξεκινήσει μία έξαρση των μεταναστευτικών ροών. (...) Μεγάλη έξαρση πραγματικά. Όταν το σύστημα μπορεί να επεξεργαστεί 600 αιτήσεις ασύλου την εβδομάδα ασχέτως πότε θα εκδικαστούν που πάνε πολύ αργότερα λόγω της δομής της διαδικασίας, και έρχονται χίλιοι τότε όπως καταλαβαίνεται το πρόβλημα είναι μεγάλο», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Αναφερόμενος στο τι θα κάνει η κυβέρνηση για τα νησιά τόνισε πως «αποφασίσαμε να ενισχύσουμε τα μέτρα επιτήρησης από άκρη σε άκρη στο Αιγαίο» και έκανε λόγο για ενίσχυση παρατηρητηρίων στο Αιγαίο.

«Εμείς αυτήν τη στιγμή θέλουμε να εκπέμψουμε αυστηρότερο σήμα ως προς τη συνολική στάση της κυβέρνησης και της χώρας στο θέμα των προσφύγων», ξεκαθάρισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Πολιτική
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM
Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Πολιτική / Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στις δηλώσεις του Νόαμ Κατζ, ο οποίος άσκησε κριτική για ελλιπή προστασία της πόλης από «οργανωμένες μειονότητες», ανεπαρκή καθαριότητα και έλλειψη ασφάλειας που –κατά τον ίδιο– κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να αισθάνονται άβολα
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία

Πολιτική / ΥΠΕΞ για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»

Η εξαγγελία «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας» αναφέρει η ελληνική πλευρά
LIFO NEWSROOM