Παναγιωτόπουλος: Εθνική κρίση το προσφυγικό - Τα νησιά κινδυνεύουν να «βουλιάξουν»

Παναγιωτόπουλος: Εθνική κρίση το προσφυγικό - Τα νησιά κινδυνεύουν να «βουλιάξουν» Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Την άμεση ανάγκη μεταφοράς προσφύγων στην ενδοχώρα τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σημειώνοντας ότι αναζητούνται κτίρια για τη φιλοξενία του ανά την επικράτεια - ακόμη και εγκαταλελειμμένες βιομηχανικές μονάδες με κατάλληλες υποδομές

«Αν δεν αποσυμφορηθούν τα νησιά τώρα, κινδυνεύουν κυριολεκτικά να βουλιάξουν και να γίνουν πολύ χειρότερα. Εκεί παρίσταται η ανάγκη να υπάρξει μεταφορά κάποιων προσφύγων προς την ενδοχώρα» τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, από την Καβάλα όπου βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής για τα εγκαίνια της 27ης KAVALAEXPO 2019.

Όπως είπε, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το προσφυγικό «όχι μόνο ως μία ανθρωπιστική δραματική κατάσταση, αλλά και ως μία δυνητική απειλή της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται (...) είναι ένα μεγάλο, σύνθετο, πρόβλημα, που αποκτά διαστάσεις εθνικής κρίσης και επομένως θέλει ειδική και εξαιρετική διαχείριση». 

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι για την φιλοξενία των προσφύγων και των μεταναστών αναζητούνται διάφορα κτίρια ανά την επικράτεια κι όχι μόνο στρατόπεδα. «Ακόμη και κτίρια εγκαταλελειμμένα, βιομηχανικής χρήσης, που διαθέτουν κατάλληλες υποδομές (...) το "τιμόνι" το έχει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αυτό οδηγεί όλον το συνολικό σχεδιασμό, εμείς συμμετέχουμε. Γιατί κακά τα ψέματα, όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, πάντα οι ένοπλες δυνάμεις καλούνται να "βάλουν πλάτη"», είπε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, σχολίασε πως οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν έχουν αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί. «Αφήνουν την Ελλάδα να σηκώνει μεγαλύτερο βάρος από αυτό που μπορεί να σηκώσει».

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια