Παναγιωτόπουλος: Δεν έχει νόημα η αντικατασκοπεία αν τα Επιτελεία είναι «ελβετικό τυρί»

Παναγιωτόπουλος: Δεν έχει νόημα η αντικατασκοπεία αν τα Επιτελεία είναι «ελβετικό τυρί» Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi.
0

Για διακίνηση απόρρητων πληροφοριών από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων όσον αφορά την αμυντική διάταξη της χώρας έκανε λόγο ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος σημειώνοντας ότι αυτό μετατρέπει τα Επιτελεία σε «ελβετικό τυρί».

«Θα εγείρω θέμα στους αρχηγούς για το ελβετικό τυρί που είναι το σύστημα πληροφοριών που διαρρέουν από τα Επιτελεία ή από τις μονάδες. Αν είναι δυνατόν. Είναι ένα πρόβλημα. Εδώ μιλάνε όλοι. Δεν έχει νόημα η αντικατασκοπεία. Τα συζητούν στο καφενείο. Ποιοι; Αξιωματικοί; Υπαξιωματικοί;» είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος στη Βουλή με αφορμή συζήτηση για την αποστολή ελληνικών όπλων στην Ουκρανία.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στο στρατιωτικό υλικό που εστάλη στην Ουκρανία, και χωρίς να αναφερθεί σε σχετικές ποσότητες, είπε ότι συνίσταται σε πυρομαχικά, βλήματα και εκτοξευτές.

Στο αίτημα, μάλιστα, βουλευτών της αντιπολίτευσης να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία είπε ότι είναι στη διάθεση των κομμάτων να τα ενημερώσει σχετικά στο υπουργείο Άμυνας, ενώ επανέλαβε ότι το αμυντικό υλικό που δόθηκε στην Ουκρανία δεν είναι κρίσιμο επιχειρησιακά και δεν επηρεάζει τη στάθμη των αποθεμάτων μας. «Εάν υπήρχε υπόνοια αποδυνάμωσης δεν θα διαθέταμε τίποτα από αυτά».

Απαντώντας ειδικότερα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα και Γ. Τσίπρα που σημείωσαν ότι σε άλλες χώρες υπάρχει αναλυτική ενημέρωση για τον οπλισμό που έστειλαν στην Ουκρανία, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι «εγώ δεν είμαι ο Πορτογάλος υπουργός Άμυνας ή ο Λουξεμβούργιος. Όταν βγάζω προς τα έξω αμυντικά στοιχεία, πρέπει να το κάνω με ιδιαίτερη ευθύνη. Όταν λέω ότι δώσαμε x από αυτό το σύστημα και διαθέτουμε ψ, άρα έχουμε το περιθώριο, ακούνε πολλοί. Όχι Ισπανοί και Ολλανδοί. Επιτέλους να αναλάβουμε μια ευθύνη», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ