ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ

Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ του ΣΥΡΙΖΑ: Ποια δικαίωση; Όλοι οι δολοφόνοι του/της Ζακ/Zackie είναι έξω από τη φυλακή

Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ του ΣΥΡΙΖΑ: Ποια δικαίωση; Όλοι οι δολοφόνοι του/της Ζακ/Zackie είναι έξω από τη φυλακή Facebook Twitter
0

Την απόφαση αποφυλάκισης υπό όρους του καταδικασθέντος πρωτόδικα, μεσίτη, για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου σχολιάζει η ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «αυταπάτη» όσον αφορά τα «περί απονομής δικαιοσύνης στην Ελλάδα».

Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της εν λόγω ομάδας του κόμματος σημειώνεται ότι «η χθεσινή απόφαση αποφυλάκισης υπό όρους του καταδικασθέντος
πρωτόδικα μεσίτη, Αθανάσιου Χορταριά - δε θα σταματήσουμε να φωνάζουμε τα ονόματα των ενόχων - αποδεικνύει την αυταπάτη περί της απονομής δικαιοσύνης στην Ελλάδα».

«Κανένα λιντσάρισμα δε στιγματίστηκε, κανένας δράστης δεν πλήρωσε το τίμημα των αποτρόπαιων πράξεών του που στέρησαν τη ζωή του/της Ζακ/Ζackie. Οι ένοχοι καταστηματάρχες της οδού Γλάδστωνος, Ευάγγελος Δημόπουλος και Αθανάσιος Χορταριάς, με τα βίαια ένστικτά τους, που ποδοπάτησαν τη ζωή ενός ανθρώπου, οι απαλλαγμένοι από την ελληνική δικαιοσύνη, 4 αστυνομικοί, Ρουσάκος, Αλεξανδρής, Σεφέρης και Τσομπάνης, που έδεσαν πισθάγκωνα τον αιμόφυρτο Ζακ, βρίσκονται έξω από τη φυλακή. Ας πούμε επιτέλους την αλήθεια: Πλήρωσε ΜΟΝΟ το θύμα», σημειώνεται στην ανακοίνωση. 

«Πλήρωσε και πάλι η διαφορετικότητα. Τόσο αξίζει η ανθρώπινη ζωή. Δύο μήνες φυλάκιση. Ή μήπως όχι; Αν δεν είσαι Ζακ/Zackie, αν δεν είσαι αδύναμος, χωρίς ισχυρές διασυνδέσεις, αν δεν είσαι γυναίκα, αν δεν είσαι ΛΟΑΤΚΙ+, πόσο αξίζει η ζωή σου; Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα της αναστολής της ποινής του μεσίτη που είχε προταθεί από την πλευρά της υπεράσπισης, είχε απορριφθεί κατά την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης», συνεχίζει η ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη συνέχεια η ομάδα σχολιάζει ότι «απορίας άξιο είναι το γεγονός ότι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα το ίδιο αίτημα έγινε δεκτό! Μουδιασμένες και θυμωμένες είναι από χτες οι οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, οι δικηγόροι, η οικογένεια Κωστόπουλου. Με δάκρυα στα μάτια πραγματοποίησε τη χθεσινή ενημέρωση στη "Φάμπρικα" η εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Justice For Zak/Zackie».

«Ποιες συνθήκες άλλαξαν ούτως ώστε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να απαιτείται διαφορετική ποινική μεταχείριση για τα ίδια πραγματικά περιστατικά; Η δικηγόρος της οικογένειας, Κλειώ Παπαντολέων, μιλά για μια απόφαση "αναίρεσης της εκτέλεσης της ποινής όσον αφορά τον έναν καταδικασθέντα, με χαρακτήρα, επείγουσας άρσης του κακού που του επιβλήθηκε με την πρωτόδικη απόφαση". Και καταλήγει στην τοποθέτησή της: "Η εν μέρει άρση και αναίρεση αυτού του αποτελέσματος μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, μας δημιουργεί πολλές απορίες. Κυρίως όμως μας αφήνει με το αίσθημα της ανασφάλειας, που δεν αφορά μόνο τους ανθρώπους που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη υπόθεση, δεν αφορά μόνο την οικογένεια του Ζακ, αλλά είναι σαν να τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια ολονών μας"», τονίζεται στην ανακοίνωση, 

«Μαθαίνουμε, λοιπόν, να ζούμε για άλλη μια φορά με το φόβο. Όχι, η Δικαιοσύνη δεν έκρινε ανεπηρέαστη, όπως αναφέρουν οι συνήγοροι υπεράσπισης στη δήλωσή τους για την αναστολή της ποινής του εντολέα τους. Η Δικαιοσύνη μπροστά στον κοινωνικό στιγματισμό του αδυνάτου: Ούτε προστάτεψε, Ούτε απέτρεψε, Ούτε σωφρόνισε. Αντίθετα, δικαιολόγησε επονείδιστα την υποτίμηση της ανθρώπινης ζωής. Η απόφαση αυτή της Δικαιοσύνης, αναπαράγει την κυρίαρχη ιδεολογία υιοθετώντας ως κριτήριο τον βαθμό «κανονικότητας», που προπαγανδίζουν τα πιο συντηρητικά στοιχεία της κοινωνίας».

«Καταγγέλλουμε την απόφαση αυτή και διεκδικούμε:

  • την οριζόντια επιμόρφωση όλων όσων έρχονται άμεσα σε επαφή με κοινωνικές ομάδες που βιώνουν διακρίσεις εξαιτίας συγκεκριμένων χαρακτηριστικών τους.
  • τη δημιουργία και λειτουργία Ανεξάρτητης Αρχής για την προώθηση και διασφάλιση των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και ευπαθών ομάδων, που θα ελέγχει, ερευνά, προτείνει, παρεμβαίνει, παρακολουθεί, και επιβάλει κυρώσεις για τις αυθαίρετες πράξεις και δράσεις των υπηρεσιών του κράτους». 
Πολιτική
0

ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ