Ολοκληρώθηκε η άτυπη σύσκεψη στο Μαξίμου - Στο επίκεντρο η πορεία της αξιολόγησης

Ολοκληρώθηκε η άτυπη σύσκεψη στο Μαξίμου - Στο επίκεντρο η πορεία της αξιολόγησης Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η άτυπη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, των στενών συνεργατών του και μελών της κυβέρνησης.

Όπως διευκρίνισαν κυβερνητικές πηγές, στη συνάντηση συζητήθηκε η πορεία της τρέχουσας αξιολόγησης.

Από την πλευρά του Μαξίμου τονίζεται ότι αύριο ψηφίζεται από τη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα και εκκρεμεί η κατάθεση ενός ακόμα σ/ν για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Παράλληλα ξεκαθαρίζεται πως ό,τι δεν περιλαμβάνεται σ΄ αυτά τα δύο νομοθετήματα έχει πάρει παράταση και συνεπώς δεν επηρεάζει το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης, ενώ επισημαίνεται ότι θα εκταμιευτεί κανονικά η υποδόση.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε και το θέμα της Εκκλησίας, με την κυβέρνηση να εκτιμά ότι είναι άγονο και αχρείαστο να παρατείνονται συζητήσεις που δεν αφορούν το σήμερα και θα πρέπει όλες οι πλευρές να εστιάσουν σε πιο επείγοντα ζητήματα.

Στο τραπέζι τέθηκαν και οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Από την πλευρά της κυβέρνησης υπενθυμίζουν τη δήλωση που είχε κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία και τονιζόταν πως όποιος από τους προσωρινούς υπερθεματιστές δεν καταβάλει το τίμημα βγαίνει εκτός της διαδικασίας.

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά με τον επόμενο που αναδείχθηκε από τη δημοπρασία και επισημαίνεται ότι σύμφωνα με αυτή θα πρέπει να διενεργηθεί έλεγχος του πόθεν έσχες εντός πέντε ημερών και εντός 15 ημερών να καταβληθεί το τίμημα.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι η σημερινή εξέλιξη (σ.σ. αποχώρηση Καλογρίτσα) αναμένεται να ανεβάσει το τίμημα, καθώς ο κ. Σαββίδης είχε δώσει περισσότερα χρήματα διεκδικώντας την άδεια.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM