Γέλιο στη Βουλή και πολλά σχόλια, προκάλεσε το επιχείρημα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για τον Ρασπούτιν και το σεξ.

 

Κατά την ομιλία του, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, στη συζήτηση για την πρόταση συγκρότησης Προανακριτικης Επιτροπής που αφορά τον ίδιο, κατηγόρησε την πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, που τον φωτογράφισε ως «Ρασπούτιν» του Μαξίμου και την χαρακτήρισε «ανιστόρητη». Ο λόγος για τον χαρακτηρισμό; Κατά τον Παπαγγελόπουλο δεν του ταιριάζει το παρατσούκλι Ρασπούτιν... Ακολουθεί η δήλωσή του που προκάλεσε γέλιο στα έδρανα της Βουλής και διάφορες ερμηνείες στα social media.

 

«Ισχυρίζεται ότι αυτοαποκαλούμαι Ρασπούτιν για ιδιότητες, μηχανορραφίες, ίντριγκες, σκευωρίες, παρεμβάσεις, που όμως δεν αποδίδονται στον Ρασπούτιν, αλλά σε άλλα ιστορικά πρόσωπα. Θα μπορούσαν να με αποκαλώ Μακιαβέλι» είπε ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

 

Και συμπλήρωσε: «Ο Ρασπούτιν έμεινε στην ιστορία για κάποια φυσικά του προσόντα και για τη θεωρία του ότι το αχαλίνωτο σεξ οδηγεί στην απόλυτη εξάντληση και μετά στη θέωση. Είναι άλλη μία απόδειξη ότι εγώ δεν είπα ποτέ τον εαυτό μου Ρασπούτιν».