Ολάντ: «Θα ανακουφίσω το φορτίο των Ελλήνων»

Ολάντ: «Θα ανακουφίσω το φορτίο των Ελλήνων» Facebook Twitter
0

Υποσχέσεις για στήριξη της Ελλάδας σε περίπτωση του εκλεγεί έδωσε ο υποψήφιος των σοσιαλιστών της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Ο Ολάντ δήλωσε ότι θα ασκήσει πιέσεις για να αλλάξει το οικονομικό πρόγραμμα και τάχθηκε υπέρ ενός μνημονίου ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε είπε μεταξύ άλλων για τη χώρα μας: "Σε περίπτωση που εκλεγώ θέλω να ανακουφίσω το φορτίο των Ελλήνων. Η Ελλάδα θα πρέπει να επανακτήσει ένα επίπεδο ανάπτυξης… ".

Μάλιστα, όπως τόνισε, από την επόμενη ημέρα της εκλογής του θα στείλει επιστολή-μνημόνιο προς τους ευρωπαίους ηγέτες που θα περιλαμβάνει τέσσερις προτάσεις. Θα επικεντρώνει στο ότι πρέπει να δημιουργηθούν ευρωομόλογα κυρίως για να χρηματοδοτηθούν βιομηχανικά προγράμματα υποδομής και επενδυτικά προγράμματα, θα τονίζει ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα πρέπει να αποδεσμεύσει περισσότερα κεφάλαια, θα επισημαίνει ότι πρέπει να μπει ένας φόρος στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές και θα δηλώνει ότι πρέπει να γίνει ευρεία χρήση αχρησιμοποίητων ευρωπαϊκών κεφαλαίων  για να χρηματοδοτηθούν οικονομικά προγράμματα.

Επισήμανε ακόμη ότι το Δημοσιονομικό Σύμφωνο θα πρέπει να συμπληρωθεί από ένα Σύμφωνο για την ανάπτυξη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

Πολιτική / Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

«Έχουν απόλυτο δικαίωμα να διαπιστώσουν εάν τα λείψανα που βιαστικά και δίχως τον πρέποντα έλεγχο τους παραδόθηκαν προς ταφή, ανήκουν πράγματι στα παιδιά τους» τονίζει
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το πώς εξελίχθηκε το κόμμα του;»

Πολιτική / Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το κόμμα του;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαίωση» την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - «Φεύγουν από αλλού ο ένας μετά τον άλλον και έρχονται στη ΝΔ»
LIFO NEWSROOM
Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM