Ολάντ στο MEGA: «Είμαι φίλος των Ελλήνων, εμπιστευθείτε με»

Ολάντ στο MEGA: «Είμαι φίλος των Ελλήνων, εμπιστευθείτε με» Facebook Twitter
0

«Είμαι φίλος των Ελλήνων, εμπιστευθείτε με», δηλώνει σε συνέντευξη του στο ΜΕΓΚΑ ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Όλάντ. Ως φίλος πάντως προειδοποιεί να μην απομακρυνθούμε από τα συμφωνηθέντα. «Σέβομαι τον ελληνικό λαό. Θα αποφασίσει αυτό που θέλει την 17η Ιουνίου. Θεωρώ ότι οι ψηφοφόροι πρέπει να ασκήσουν πλήρως το κυριαρχικό τους δικαίωμα τους. Πρέπει, όμως να τους προειδοποιήσω ως φίλος της Ελλάδας που είμαι. Αν έχει δοθεί η εντύπωση ότι θέλουν να απομακρυνθούν από τα συμφωνημένα και να εγκαταλείψουν κάθε προοπτική ανάκαμψης, θα υπάρξουν χώρες εντός της ευρωζώνης που θα θελήσουν την έξοδο της Ελλάδας. Εγώ δε συμμερίζομαι αυτή την άποψη, θέλω να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Πρέπει όμως να το πω γιατί είναι η γλώσσα της αλήθειας», είπε στην Όλγα Τρέμη που ταξίδεψε στο Παρίσι για αυτή τη συνέντευξη.

Πάντως όπως τόνισε ο Ολάντ: «Δεν έχω καμία διάθεση να επιβάλω στους Έλληνες τι θα κάνουν. Δεν αντιλαμβάνομαι έτσι τη σχέση μου με την Ελλάδα. Τους ζητώ να έχουν εμπιστοσύνη σε αυτά που μπορούμε να κάνουμε μαζί. Να επιλέξουν το καλύτερο και να ξέρουν ότι αν θέλουν να παραμείνουν στην ευρωζώνη, η ευρωζώνη θα τους στηρίζει. Από την άλλη, είναι αναγκαίες οι αλλαγές στη χώρα αλλά να είναι δίκαιες. Οι πλούσιοι να πληρώσουν το μερίδιο που τους αναλογεί».

Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε και στην ευρωζώνη, λέγοντας ότι υπάρχουν διαφορές αλλά θα επιδιωχθεί συμβιβασμός.  «Έχουμε Σύνοδο κορυφής στα τέλη Ιουνίου όπου θα λάβουμε μέτρα που έχουν αντίκτυπο και στην Ελλάδα, αν η ίδια επιλέξει ότι θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη και να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της. Αυτό, φυσικά δε σημαίνει ότι θα παραμείνει η ίδια κατάσταση στη χώρα», δήλωσε.

Προειδοποίησε δε ότι η πλήρης κατάργηση του Μνημονίου θα θεωρηθεί από πολλές χώρες της ευρωζώνης ως ρήξη, τονίζοντας ότι ο ίδιος θα πιέσει για να έρθουν κονδύλια για την ανάπτυξη (σ.σ. αν δεν καταργηθεί το Μνημόνιο).

Θέλοντας να πείσει τους Έλληνες για τις προθέσεις του αλλά και να στείλει μήνυμα στο Βερολίνο (αλλά και στον προκάτοχο του) ο κ. Ολάντ διαβεβαίωσε ότι οι Ευρωπαίοι έλαβαν νέες δεσμεύσεις για την ανάπτυξη, λέγοντας χαρακτηριστικά:  «Θα πρέπει να το καταλάβουν αυτό οι Έλληνες. Δε θα είναι μόνο 2 άνθρωποι που θα αποφασίζουν στην Ευρώπη για λογαριασμό των άλλων. Δεν ξέρω αν γινόταν στο παρελθόν αλλά δε γίνεται στο μέλλον».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στην ΔΕΘ

Πολιτική / ΔΕΘ: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για μεσαία τάξη, στεγαστικό και φοροελαφρύνσεις

Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι συνεχείς και επικεντρώνονται στο εύρος της απήχησης που θα έχουν οι παρεμβάσεις, με βάση τις αντοχές της οικονομίας και τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια
LIFO NEWSROOM
Ανακοίνωση τριών υπουργείων για Βασιλίσσης Όλγας: «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα»

Πολιτική / «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα» - Παρέμβαση τριών υπουργείων για Βασ. Όλγας

Τα υπουργεία Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση και καλούν τον Δήμο Αθηναίων να «τηρήσει τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες»
LIFO NEWSROOM
Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM