Οικονόμου για Μπογδάνο: «Ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα γίνονται ανεκτά»

Οικονόμου για Μπογδάνο: «Ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα γίνονται ανεκτά» Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
0

«Λάθος» αποκάλεσε την αναπαραγωγή από το Κωνσταντίνο Μπογδάνο δημοσίευμα από ιστοσελίδα το οποίο στην αρχική του μορφή γνωστοποιούσε ονόματα μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε πως στο μέλλον ανάλογα λάθη δεν θα γίνονται ανεκτά στη Νέα Δημοκρατία, ενώ τα τελευταία 24ωρα η αντιπολίτευση ζητά την διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από τη ΝΔ. 

«Αδιαπραγμάτευτη πολιτική της κυβέρνησης είναι να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων όσοι βρίσκονται εντός της ελληνικής επικράτειας, πόσο μάλλον των νέων παιδιών, των ανηλίκων. Η αρχή αυτή είναι αδιαπραγμάτευση. Είναι αυτονόητο ότι όλα τα στελέχη του κόμματος και της κυβέρνησης πρέπει να ακολουθούν την αρχή αυτή. Ως εκ τούτου, η πράξη του κ. Μπογδάνου ήταν ένα λάθος που δεν συνάδει με τις αρχές της παράταξης. Ο ίδιος αναγνώρισε μεν το λάθος, ωστόσο οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα μπορούν να γίνονται ανεκτά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας Mea Culpa που αναπαρήγαγε ο Μπογδάνος προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων σε πολιτικό επίπεδο αλλά και στα social media, με την αντιπολίτευση να ζητά τη διαγραφή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. 

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας περιορίστηκε στο να γράψει στο Twitter πως η ιστοσελίδα δεν του ανήκει και ότι έκανε retweet χωρίς να το ελέγξει, «πιστεύοντας ότι το δημοσίευμα είχε αλλάξει».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωνε στην ανακοίνωσή του πως «ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μπογδάνος αναπαρήγαγε δημοσίευμα από  γνωστή ακροδεξιά ιστοσελίδα, το οποίο στην αρχική του μορφή δημοσίευσε ονόματα μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας» σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για μία «εγκληματική και φρικιαστική ενέργεια που έχει ως αποτέλεσμα να στοχοποιήσει μικρά παιδιά υποκινώντας πράξεις βίας εναντίον τους.»«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για όλα αυτά, αφού έχει μετατρέψει την κυβέρνηση του σε κυβέρνηση του ΛΑΟΣ και των αρνητών του Ολοκαυτώματος. Το μόνο που έχει να κάνει ο κ. Μητσοτάκης αν δεν καλύπτει αυτές τις φασιστικές πρακτικές είναι να πει πως βρέθηκε στα χέρια του βουλευτή του η λίστα με τα προσωπικά δεδομένα νηπίων και στη συνέχεια να τον διαγράψει.»

Ο ιστότοπος είχε ιδρυθεί στο παρελθόν από τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο. 

Παρόμοιες καταδικαστικές ανακοινώσεις εξέδωσαν αργότερα και το ΚΚΕ και το ΚΙΝΑΛ.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ