Οικονόμου: Από την άνοιξη οι εκλογικές διαδικασίες-Εφικτή η αυτοδυναμία

Οικονόμου: Από την άνοιξη οι εκλογικές διαδικασίες-Εφικτή η αυτοδυναμία Facebook Twitter
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε πάντως και ένα ανοιχτό παράθυρο για νωρίτερα-Φωτ. Eurokinissi
0

Την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να κερδίσει την αυτοδυναμία εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου μιλώντας στην ΕΡΤ, ενώ διευκρίνισε πως δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με το κόμμα Βελόπουλου. 

«Οι εκλογές θα γίνουν κοντά στο τέλος της τετραετίας», διεμήνυσε ο Γιάννης Οικονόμου, αλλά άφησε και ανοιχτό παράθυρο για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες λέγοντας: «Δεν νομίζω να μας κατηγορήσει κανείς για 2 ή 3 μήνες νωρίτερα».

«Νομίζω από την άνοιξη και μετά αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι είναι πιθανόν να έχουμε τις εκλογικές διαδικασίες δεδομένου ότι θα έχουμε μία εκλογική αναμέτρηση που πιθανότατα θα είναι δύο γύρων», είπε επίσης.

«Η κάλπη είναι μία και εθνική, οι πολίτες από την πρώτη κάλπη πρέπει να επιλέξουν για την επόμενη μέρα» ανέφερε διευκρινίζοντας πως η κυβέρνηση θα διεκδικήσει εξ αρχής την αυτοδυναμία. «Στόχος μας η αυτοδύναμη κυβέρνηση. Οι συνθήκες που ζούμε απαιτούν αποφάσεις γενναίες και που να ενσωματώνουν και να στοιχίζονται πίσω τους ευρύτερες κοινωνικές πλειοψηφίες» σημείωσε.

«Με την Ελληνική Λύση δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας»

Σε άλλο σημείο έκλεισε τα σενάρια συνεργασίας με το κόμμα Βελόπουλου τονίζοντας: «Με την Ελληνική Λύση δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας». «Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή ενδείξεις που να μην μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι, -πολλώ δε μάλλον όταν θα τεθούν πολύ άμεσα τα διλήμματα στην εκλογική διαδικασία- ότι στο περιβάλλον της ενισχυμένης αναλογικής, η ΝΔ θα καταφέρει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται» πρόσθεσε. 

Για τις παρακολουθήσεις

Την πρόθεση της κυβέρνησης να μην υπάρξει καμία σκιά στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, υπογράμμμισε ο κ. Οικονόμου και είπε ότι ο πρωθυπουργός την άλλη Πέμπτη θα είναι στη Βουλή και «θα απαντήσει για όλα». Όπως ανέφερε: «Για τα κακόβουλα λογισμικά κατατέθηκε στη Βουλή ένα σύγχρονο πλαίσιο που καθιστά καθολικά παράνομη τη χρησιμοποίηση, την αξιοποίηση και την παράγωγή τους εντός της ελληνικής επικράτειας, επαναφέροντας νομικές πρόνοιες που είχαν καταργηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Πρώτοι εμείς δεν θέλουμε να μη μείνει καμία σκιά στην υπόθεση αυτή. Σε αυτές τις περιπτώσεις ποιος είναι ο ρόλος μία κυβέρνησης; Να κάνει τον Πουαρώ ή τον Ιαβέρη ή θεσμικά να εμπιστευθεί τα εργαλεία και τις δομές του κράτους; Ο πρωθυπουργός την άλλη Πέμπτη κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου για την κατάργηση των κακόβουλων λογισμικών και τις αλλαγές στην ΕΥΠ, θα είναι στη Βουλή, θα απαντήσει σε όλα και θα τοποθετηθεί συνολικά στο θέμα. Και δεν είναι η πρώτη φορά».

Για την Τουρκία 

Για τις συνεχιζόμενες εντάσεις με την γείτονα και την τουρκική ρητορική κινήθηκε στην γνωστή τακτική σύμφωνα με την οποία «η Ελλάδα σέβεται απολύτως το Διεθνές Δίκαιο. Η χώρα είναι ισχυρή και αντιμετωπίζει αποτελεσματικά κάθε πρόκληση». Αξίζει να αναφερθεί σχετικά με τα ελληνοτουρκικά πως επιστολή με ημερομηνία 17 Νοεμβρίου η οποία απευθύνεται στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ απέστειλε η χώρα μας. Δημοσιεύθηκε ως επίσημο έγγραφο στις 23 Νοεμβρίου και δηλώνει ότι η Ελλάδα θεωρεί άκυρο και το δεύτερο Τουρκολυβικό Μνημόνιο που όπως επισημαίνεται δεν παράγει νομικά αποτελέσματα.

Για το νομοσχέδια της Υγείας 

Για το νομοσχέδιο για την Υγεία είπε ότι αυξάνει τις αμοιβές των γιατρών και προσφέρει νέες δυνατότητες σε γιατρούς. «Πάνω από 1,5 δισ. θα δοθεί για την Υγεία από το Ταμείο Ανάκαμψης».

Για τα δάνεια 

Σχετικά με τους δανειολήπτες που βρέθηκαν σε δεινή θέση μετά τις αυξήσεις των επιτοκίων, εκτίμησε ότι «Δεν ξέρουμε ακόμα πόσες αυξήσεις επιτοκίων θα ακολουθήσουν» και τόνισε ότι η συζήτηση με τις τράπεζες είναι σε εξέλιξη για να αμβλύνουν αυτήν την κατάσταση και να δούμε τι μπορεί να γίνει. «Είναι προς όφελος όλων να μην οδηγηθούμε σε μια καινούρια χρονιά κόκκινων δανείων».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ