O Tσίπρας ζητά έκτακτη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για τη διαπραγμάτευση

O Tσίπρας ζητά έκτακτη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για τη διαπραγμάτευση Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
4

Το βράδυ της Δευτέρας στις 20:00 θα γίνει ενημέρωση από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα γύρω από τα ζητήματα που άπτονται της τρέχουσας διαπραγμάτευσης με τους δανειστές μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλε απόψε εκτάκτως ο πρωθυπουργός στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ η συζήτηση στην Ολομελεια θα γίνει σύμφωνα με το άρθρο 142Α «Ανακοινώσεις και δηλώσεις της Κυβέρνησης ενώπιον της Βουλής» και όπως ορίζει η διάρκεια ενημέρωσης του πρωθυπουργού δεν μπορεί να υπερβαίνει τα δέκα λεπτά της ώρας ενώ των προέδρων των κοινοβουλευτικών ομάδων τα πέντε λεπτά.

Η απάντηση του πρωθυπουργού στις απόψεις των προέδρων των κοινοβουλευτικών ομάδων της αντιπολίτευσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα πέντε λεπτά της ώρας.


H δευτερολογία των προέδρων των κοινοβουλευτικών ομάδων της αντιπολίτευσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα τρία λεπτά και του πρωθυπουργού, ο οποίος ομιλεί τελευταίος, τα πέντε λεπτά της ώρας.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ για Άγνωστο Στρατιώτη: Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη νίκη Ρούτσι

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ για Άγνωστο Στρατιώτη: Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη νίκη Ρούτσι

«Η κυβέρνηση φέρνει μια νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη μεγάλη νίκη του Πάνου Ρούτσι, για να απαγορέψει στους γονείς των θυμάτων να γράφουν τα ονόματα των παιδιών τους, που με εγκληματικό τρόπο σκοτώθηκαν»
LIFO NEWSROOM
«Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»: Το μήνυμα Γεραπετρίτη στον Φιντάν στη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο

Πολιτική / «Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»: Το μήνυμα Γεραπετρίτη στον Φιντάν στη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο

Ο κ. Γεραπετρίτης επανέλαβε ότι η οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και υφαλοκρηπίδας αποτελεί τη μοναδική διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, υπογραμμίζοντας πως «θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Πολιτική / Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, οι δύο υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση τη Δευτέρα στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπου αναμένεται να τεθεί το ζήτημα του προγράμματος SAFE
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
θα μας πει πως οι κακοί Ευρωπαίοι δε δέχονται τη λίστα με τις κοστολογημένες και γεμάτες με σαφήνεια μεταρρυθμίσεις που η υπερήφανη κυβέρνηση παρουσίασε και βαδίζουμε ολοταχώς για στάση πληρωμών.162 βουλευτές θα χειροκροτήσουν και μαζί τους και οι ψηφοφόροι τους που ακόμα πιστεύουν ότι η Ελλάδα με τους Τσιπροκαμμένους θα αναβιώσει εποχές Μ.Αλεξάνδρου.Οι υπόλοιποι όμως?
Μήπως απλα εσωτερικη καταναλωση πάλι? Δεν μου φαινεται και για ουσιαστική συζήτηση. Εαν ηθελε πραγματική ενημέρωση και κουβέντα θα γινοταν Συμβούλιο αρχηγων και θα καθοντουσαν 5 ωρες να τα πουν. Το πιθανοτερο ειναι να ακουσουμε τι ερειπιο αφησαν οι προηγούμενοι, οτι ορισαν επι τουτου εκβιαστικά χρονικά όρια, τι διαπραγματευση γινεται για πρωτη φορά και θα θεση και ερωτηματα του τυπου εαν η αντιπολιτευση θα στηριξει κοκκινες γραμμες και μετρα υπερ της ανθρωπιστικής κρισης ακομη και εαν θεωρουνται μονομερεις ενεργειες. Επικοινωνιακο μου μοιαζει, τιποτα νεο σε σχεση με αυτα που ήδη ξέρουμε. Μας έχουν στριμώξει στη γωνία.Τα ιδια με τις προηγούμενες φορες, μας εκβιαζουν με τη χτηματοδότηση κλπ κλπ απλα σε στυλ Συριζα.