Ο Τσίπρας θέλει προανακριτική για την Novartis

Ο Τσίπρας θέλει προανακριτική για την Novartis Facebook Twitter
1

Η βούληση του πρωθυπουργού και προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως διαμορφώθηκε μετά τις διαβουλεύσεις των τελευταίων ημερών είναι να προτείνει στην ΚΟ που θα συνεδριάσει τη Δευτέρα τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή για όλα τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στην δικογραφία.

Αυτό ανακοίνωσε ο Δ. Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σημείωσε ότι η προανακριτική επιτροπή εφόσον συγκροτηθεί, θα αποφασίσει κατά το νόμο για όλα τα νομικά και πραγματικά ζητήματα που θα τεθούν ενώπιον της.

«Τα πράγματα έχουν πλέον πάρει το δρόμο τους. Οι κοινοβουλευτικές ομάδες μελέτησαν τη δικογραφία. Διερευνήσαμε τις επιλογές. Η βούληση του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις διαβουλεύσεις είναι να προτείνει τη συγκρότηση προανακριτικής για όλα τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται», τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Όπως είπε, η επιτροπή θα αποφασίσει κατά το νόμο για όλα τα νομικά και πραγματικά θέματα. «Ο σεβασμός στο τεκμήριο της αθωότητας είναι αδιαπραγμάτευτος αλλά έχουμε πολιτική και ηθική υποχρέωση να το ερευνήσουμε. Δεν θα επιδοθούμε κυνήγι μαγισσών».

Κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να δείξουν υπευθυνότητα και να σταματήσουν τις προσβολές στη Δικαιοσύνη.

«Ο σεβασμός στο κράτος δικαίου δεν μπορεί να είναι α λα καρτ», είπε.

Έκανε λόγο για «πανικό» του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος, όπως είπε, «επιχειρεί να πλήξει την αξιοπιστία της δικαιοσύνης και να τρομοκρατήσει τους μάρτυρες». «Ευθέως ο κ. Μητσοτάκης να ονοματίσει ποιους εννοεί για σκευωρία. Περιμένουμε σαφείς απαντήσεις από τη ΝΔ».

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Μεσολόγγι: «Η κατανόηση αποτελεί χρέος μας καθώς η ιστορία είναι καθρέφτης»

«Όσο οδεύουμε πιο βαθιά σε έναν αβέβαιο 21ο αιώνα, τόσο περισσότερο η Έξοδος χρησιμεύει ως οδηγός προς το μέλλον», είπε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των σημερινών εκδηλώσεων
THE LIFO TEAM