Ο Τσίπρας ετοιμάζει μίνι ανασχηματισμό - Ποια είναι τα ονόματα που «παίζουν» για υπουργεία

Ο Τσίπρας ετοιμάζει μίνι ανασχηματισμό - Ποια είναι τα ονόματα που «παίζουν» για υπουργεία Facebook Twitter
1

Ακόμη και σήμερα μπορεί να έχουμε ανακοινώσεις για τον «μίνι ανασχηματισμό» που ετοιμάζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Από χθες υπάρχει έντονη φημολογία για τον ανασχηματισμό καθώς ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ πως θα προχωρήσει στην κάλυψη των κενών θέσεων που προκύπτουν στη θέση του υφυπουργού Μακεδονίας - Θράκης και του υφυπουργού Εργασίας, τις θέσεις της Κατερίνας Νοτοπούλου και του Νάσου Ηλιόπουλου στους Δήμους Θεσσαλονίκης και Αθήνας αντίστοιχα.

Κενή είναι και η θέση του υφυπουργού Άμυνας, μετά την παραίτηση της κ. Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, ενώ οι πληροφορίες θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να ορίζει και νέο υπουργό Εξωτερικών, θέση που ανέλαβε ο ίδιος όταν απομακρύνθηκε ο Νίκος Κοτζιάς.

Πιθανότερος αντικαταστάτης του Τσίπρα θεωρείται ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Στη Θεσσαλονίκη τη θέση της Κατερίνας Νοτοπούλου που θα διεκδικήσει το Δήμο θα αναλάβει νυν Βορειοελλαδίτης βουλευτής με το όνομα του Κώστα Ζουράρι να γράφεται στα δημοσιεύματα.

Στο νέο κυβερνητικό σχήμα ακούγεται έντονα και το όνομα του Σωτήρη Βαλντέν για το χαρτοφυλάκιο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών επί ευρωπαϊκών υποθέσεων.

Ο Σωτήρης Βαλντέν, προέρχεται από το παλαιό ΚΚΕ Εσωτερικού, που στηρίζει την ιδέα της σύγκλισης ΣΥΡΙΖΑ και Ανανεωτικής Αριστεράς και έχει αρθρογραφήσει για την εξωτερική πολιτική και τα Βαλκάνια στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες του Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης, σύμφωνα με όσα γράφει σήμερα η εφημερίδα ΒΗΜΑ, ακούγονται τα γνωστά ονόματα όπως των Νίκου Μπίστη και Γιάννη Ραγκούση για έναν υπουργικό θώκο καθώς και άλλων από την Κεντροαριστερά

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM
Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια