Ο Τσίπρας είδε την ταινία του Γαβρά: «Η ιστορία δε γράφεται από δήθεν αδικημένους σούπερ ήρωες»

Ο Τσίπρας είδε την ταινία του Γαβρά: «Η ιστορία δε γράφεται από δήθεν αδικημένους σούπερ ήρωες» Facebook Twitter
3

Την «διάψευση» των προεκλογικών προσδοκιών που είχε καλλιεργήσει η ΝΔ σε σειρά από ζητήματα, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη στη γαλλική εφημερίδα Figaro.

Ειδικότερα, σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα του Ιουλίου, ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέρει ότι «βγάλαμε την Ελλάδα από τον οκταετή φαύλο κύκλο των Μνημονίων και δώσαμε τέλος στην κρίση», όμως υπήρχε συσσωρευμένη κόπωση του ελληνικού λαού από την πολυετή λιτότητα, κόπωση που «συχνά κάνει τα αυτιά πολλών ευήκοα στην ψηφοθηρική δημαγωγία και το δεξιό λαϊκισμό».

Επ' αυτού κατηγόρησε τη ΝΔ για την προεκλογική στάση της σε προσφυγικό, Συμφωνία των Πρεσπών και μεσαία τάξη, για να σημειώσει πως «η ΝΔ ως κυβέρνηση διαψεύδει με μεγάλη ταχύτητα όλες τις προσδοκίες που είχε δημιουργήσει, αποδεικνύοντας, έτσι, τη χωρίς ηθικό φραγμό δημαγωγία της και εμπαιγμό των πολιτών ως αντιπολίτευση».

Ερωτηθείς μεταξύ άλλων για τη διαπραγμάτευση του '15 τονίζει ότι «πράξαμε το καλύτερο που ήταν εφικτό για τη χώρα μου και τον ελληνικό λαό, απέναντι σε μια τεχνοκρατική, πολλές φορές κυνική και ιδεοληπτικά νεοφιλελεύθερη Ευρώπη». Σχολιάζει πως «η μη διαπραγμάτευση των προηγούμενων κυβερνήσεων δεν είχε κόστος μόνον για τους δανειστές», όμως «για τη χώρα και τον λαό είχε, δυστυχώς, βαρύτατο κόστος: δύο Μνημόνια, που ισοπέδωσαν και οδήγησαν στην φτωχοποίηση την κοινωνική πλειοψηφία των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει ότι η διαπραγμάτευση πέτυχε μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους που απέφευγαν έως τότε οι δανειστές και η συμφωνία μείωνε τα πρωτογενή πλεονάσματα «σε σχέση με τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης» και, άρα, μείωνε του συνολικού κόστους της δημοσιονομικής προσαρμογής, προέβλεπε διάθεση κονδυλίων για την ανάπτυξη, απέτρεπε οποιαδήποτε μείωση στις αποδοχές των εργαζομένων, διατηρούσε σε ισχύ το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και επανέφερε σε ισχύ το θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων που είχαν καταργήσει οι δανειστές.

Τέλος, σε ερώτηση αν έχει δει την ταινία του Κώστα Γαβρά, απαντά ότι την παρακολούθησε, για να σημειώσει: «Δώσαμε έναν άνισο αγώνα και είναι σαφές ότι η ταινία αντανακλά αυτήν την προσπάθεια». Προσθέτει ότι το βιβλίο πάνω στο οποίο βασίζεται η ταινία μόνο κατά το ένα τρίτο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ότι «όλη αυτή η προσπάθεια του πρώτου εξαμήνου στη διακυβέρνηση, αντανακλούσε τους συλλογικούς πόθους και αγώνες ενός ολόκληρου λαού». Και καταλήγει: «Στην ανάλυση της αριστεράς την ιστορία τη γράφουν οι λαοί και όχι δήθεν αδικημένοι σούπερ ήρωες».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Ράμμος επιβεβαίωσε στον Τσίπρα ότι και τα 6 πρόσωπα βρισκόταν σε παρακολούθηση από την ΕΥΠ

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Ράμμος επιβεβαίωσε στον Τσίπρα ότι και τα 6 πρόσωπα βρίσκονταν σε παρακολούθηση από την ΕΥΠ

«Με τη σημερινή θλιβερή του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε την ενοχή του για το πρωτοφανές σκάνδαλο των υποκλοπών», εκτιμούν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Τουλάχιστον ο συνεργάτης του ο Καραμανλής όταν έριξε τη βόμβα εξαφανίστηκε και δεν τον ακούγαμε κάθε 3 και λίγο... αυτός γιατί μας ενοχλεί ακόμα; Άντε να παίξετε playstation...
Ο Τσίπρας είδε την ταινία του Γαβρά: «Η ιστορία δε γράφεται από δήθεν αδικημένους σούπερ ήρωες» Πηγή: www.lifo.grΕγώ πάλι, γιατί το πήρα ότι το απόφθεγμα ισχύει και για τον ίδιο ;
«...η διαπραγμάτευση πέτυχε μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους που απέφευγαν έως τότε οι δανειστές και η συμφωνία μείωνε τα πρωτογενή πλεονάσματα σε σχέση με τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης» Πηγή: www.lifo.gr- Γνωστό ψέμα που επαναλαμβάνει καθώς η ελάφρυνση του χρέους είχε συμφωνηθεί το 2012 και επιτεύχθηκε (ως επιμήκυνση βέβαια που την πολεμούσε ο ΣΥΡΙΖΑ) το 2018 αφότου υλοποιήθηκαν όλα τα μνημονιακά και υπογράφτηκε και το μετα-μνημόνιο, άρα όχι λόγω της infamous διαπραγμάτευσης.- Όσο για τα πλεονάσματα είχαν συμφωνηθεί αλλά η καταστροφή στην οικονομία που έφερε ο σούπερ ήρωας με το ένα ν, τα έκανε άπιαστα όνειρα για το 2015 και 2016 - Εδώ υπάρχει μια αντίφαση, από τη μία επιχαίρει ότι μείωσε τους στόχους για τα πλεονάσματα από την άλλη το 2017, 2018 και το μισό 2019 πετύχαινε τα υπέρ-πλεονάσματα και αυτό το θεωρούσε επίσης καλό. Τελικά θέλαμε σαν χώρα το μεγάλο πλεόνασμα ή το μικρό; Εδώ ο Αλέξης όπως και με την μισή παρουσία του στην πορεία της 17Ν δίνει μαθήματα πολιτικαντισμού με δόσεις από Οργουελ λέγοντας και το άσπρο και το μαύρο ταυτόχρονα λέγοντας μας πως είναι αληθή και τα δύο. «Στην ανάλυση της αριστεράς την ιστορία τη γράφουν οι λαοί και όχι δήθεν αδικημένοι σούπερ ήρωες» Πηγή: www.lifo.gr- Καθρεφτάκι Αλέξη...

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ